Setari Cookie-uri

Marturiile, o alternativa a cocardelor?

De fiecare data cand vedeam o nunta observam in pieptul fiecarui invitat flori stilizate sau naturale, mai mari sau mai mici, in functie de preferintele mirilor si de rangul nuntasilor. Aceste flori se pun in pieptul celor prezenti la nunta tocmai pentru a-i deosebi de oamenii de rand si totodata pentru a le ramane o mica amintire celor participanti la eveniment.

De fiecare data cand vedeam o nunta observam in pieptul fiecarui invitat flori stilizate sau naturale, mai mari sau mai mici, in functie de preferintele mirilor si de “rangul” nuntasilor. Aceste flori se pun in pieptul celor prezenti la nunta tocmai pentru a-i deosebi de oamenii de rand si totodata pentru a le ramane o mica amintire celor participanti la eveniment.

Din pacate insa, de cele mai multe ori nuntasii nu acorda importanta acestor cocarde, le scot din piept daca ii incomodeaza sau nu se asorteaza tinutei, nu accepta sa le fie prinse in piept pentru ca le strica hainele ori, in cel mai bun caz, unii dintre acestia le pastreaza undeva intr-o cutiuta peste care mai dau din cand in cand si se intreaba daca e util sa le mai pastreze sau nu. Efortul mirilor este destul de mare pentru achizitonarea acestor cocarde, nu neaparat din punct de veder financiar (sunt relativ destul de ieftine) ci mai ales din greutatea de a alege dintre atatea modele, de a stabili numarul cocardelor, de a merge sa le comande etc.

Citește și:

Ce cocarde sa alegi pentru invitati?

Traditia spune ca la o nunta se disting doua feluri de cocarde: unele pentru mire si cei apropiati proaspetilor casatoriti (familie, nasi, domnisoare si cavaleri de onoare) si altele pentru restul nuntasilor. Cocardele celor apropiati mirilor trebuie sa fie deosebite si mai frumoase decat cele ale invitatilor, iar in multe cazuri sunt confectionate din flori naturale. Mirele poarta in piept o floare din buchetul miresei, iar nasul din cel al nasei. Familia mirilor, cavalerii si domnisoarele de onoare vor purta flori in acord cu decoratiunile nuntii. Restul invitatilor poarta in piept cocarde dupa preferintele mirilor, fie stilizate, fie din flori naturale, insa acestea sunt mai mici si mai putin spectaculoase. Aceste mici atentii oferite invitatilor sunt de obicei impartite de catre domnisoarele de onoare care le poarta in cosulete frumos ornate.

Citește și:

Marturiile, o alternativa a cocardelor?

Marturiile sunt mici cadouri care se ofera invitatilor si au aceeasi insemnatate cu cea a cocardelor, de aceea multi miri considera ca marturiile sunt suficiente, insa sunt si cupluri care considera ca marturiile si cocardele se suprapun, dar nu se exclud reciproc. Alegerea va apartine.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.