Setari Cookie-uri

Ce se obisnuieste in prima zi de dupa nunta

Daca v-ati lamurit cat de cat in ce constau pregatirile pentru nunta si care sunt evenimentele ce le-ati ales pentru ziua nuntii conform traditiei sau impinsi de un spirit de originalitate, este cazul sa va lamuriti ce se va intampla dupa nunta sau macar ce se obisnuieste dupa acest minunat eveniment, astfel sa intelegti ce asteptari au ceilalti de la voi, cum sa le urmati sau... cum sa le evitati.

Traditional, dupa nunta, in urmatoarea zi, se organizeaza seara o masa festiva in casa socrilor mari. La acest eveniment se va face o reuniune de familie, fiind prezente rudele apropiate ale mirilor, nasii, mirii, precum si cei mai apropiati prieteni.

Aceasta masa festiva simbolizeaza intrarea mirilor in viata de casatorie, reluarea activitatilor si revenirea la viata de cuplu. Preparatele culinare sunt diverse, insa, conform traditiei, unul nu trebuie sa lipseasca: este vorba de “zeama acra” sau “ciorba de potroace”. Aceasta mancare traditionala se prepara din oase de vita de pe care s-a luat carnea pentru fripturi. Continutul ciorbei obtinute este foarte consistent si usor gras, de aceea fiecare invitat isi pune in farfurie cateva picaturi (sau lingurite) de otet care ii va “taia” satietatea si ii va conferi ciorbei un gust delicios, usor acrisor. Acestui preparat i se asorteaza un vin bun, rosu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.