3 superstitii de nunta infricosatoare!

Superstitiile de nunta sunt haioase atunci cand par nevinovate, insa cand prevestesc despartire pana si persoanele cele mai neincrezatoare simt un fior rece care le strabate sufletul. Cat de adevarate sunt aceste superstitii nu putem aprecia, fiecare cuplu are destinul sau, insa unele superstitii zdruncina linistea mirilor.

Superstitiile de nunta sunt haioase atunci cand par nevinovate, insa cand prevestesc despartire pana si persoanele cele mai neincrezatoare simt un fior rece care le strabate sufletul. Cat de adevarate sunt aceste superstitii nu putem aprecia, fiecare cuplu are destinul sau, insa unele superstitii zdruncina linistea mirilor.

Cele mai infricosatoare superstitii de nunta sunt cele care prevestesc despartirea si care surprind prin intamplarea lor cei doi miri. Spre exemplu o mireasa care a ales cale in buchet sau perle ca accesorii nu va fi foarte influentata de “gura lumii”, de zvonurile ca acestea aduc despartire, lacrimi sau ca pur si simplu nu sunt de bun augur. Insa cand unele intamplari nu sunt “premeditate”, precum ruperea lumanarilor de nunta sau pierderea unei verighete, brusc superstitiile legate de aceste intamplari capata valoare pentru miri.

Citește și:

3 superstitii de nunta infricosatoare

Ruperea lumanarilor de cununie

Lumanarile aprinse simbolizeaza puterea sufleteasca a celor doi miri, dragostea lor unul pentru celalalt, focul iubirii. Totodata lumanarile de cununie reprezinta modelul luminos al nasilor ca parinti spirituali ai proaspatului cuplu ce au rolul de a-i calauzi pe cei doi miri de-a lungul vietii. Mai apoi, mirii la randul lor vor deveni un model pentru copiii lor, de aceea ei sunt cei care ies din biserica cu lumanarile de cununie aprinse. Deasemenea se spune ca lumanarile de nunta reprezinta uniunea dintre cei doi miri, armonia care le guverneaza cuplul. Se spune ca de fiecare data cand intre cei doi sunt tensiuni mari, neintelegeri si se cearta este bine sa isi aprinda lumanrile de la nunta, acestea avand puterea de a readuce dragostea si armonia intre cei doi.

Citește și:

Ruperea lumanarilor de nunta simbolizeaza ruperea armoniei in cuplu, a dragostei, neintelegeri, obstacole mari in cuplu care pot finaliza cu despratirea, ruperea definitiva a uniunii dintre cei doi.

Caderea sau pierderea unei verighete

Verigheta este simbolul suprem al uniunii intre un barbat si o femeie, simbolizand dragostea puternica, infinita dintre cei doi. Forma verighetei deriva din simbolul pe care aceasta il poarta. Cercul este simbolul perfectiunii si al infinitului, este de fapt si simbolul dragostei care va merge la infinit, neintrerupta de o linie, o piatra, un model, ascunsa in forma simpla a verighetei, in infinitul si perfectiunea unui cerc pe care ambii parteneri il poarta pe deget. Verighetele se pun pe degetele mirilor numai sub pecetea juramintelor sfinte de dragoste intre cei doi. Se spune ca schimbul de verighete intre miri simbolizeaza unirea destinelor acestora. Insa verigheta este considerata un semn sacru al iubirii dintre cei doi si ea nu trebuie imprumutata nimanui. Scoaterea verighetei sau imprumutarea ei este un semn rau ce prevede despartirea. Tot despartire se pare ca simbolizeaza scaparea verighetelor pe jos in Biserica sau pierderea unei verighete.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri