Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Intocmirea unui contract prenuptial inaintea semnarii actelor de casatorie reprezinta un gest de siguranta si totodata de amenintare pentru multe cupluri, mai ales in tarile unde aceste conditii premaritale nu fac parte din traditie, cum se intampla pe meleagurile noastre.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

contract prenuptialPentru majoritatea cuplurilor casatoria se realizeaza din dragoste si nutreste multe sperante si vise de viitor in doi. Insa din ce in ce mai multe persoane se casatoresc tarziu datorita realizarilor profesionale si cariersitice care tind sa dureze din ce in ce mai mult si datorita conditiilor tot mai grele in care isi pot cumpara o casa si intemeia un camin. Astfel multe cupluri ajung sa se casatoreasca tarziu, la varste cand au deja un statut social si eventual au trecut prin destule esecuri sentimentale incat sa mai creada cu strasnicie in dragostea versnica, in casnicia pe un norisor roz. La aceasta varsta lucrurile nu mai sunt asezate in acelasi sistem de valori ca in anii adolescentei, astfel ca acum valorile financiare sunt printre prioritati. Cine nu stie ca rata divorturilor este in crestere? Din pacate.

Pentru cuplurile din Romania ideea unui contract prenuptial pare, la o prima impresie, un act imoral, urat, rusinos chiar. Insa pentru acele cupluri care intra in casatorie cu bunuri importante contractul prenuptial devine demn de luat in serios. Sunt multe situatii in care contractul penuptial isi are locul, spre exemplu pentru cuplurile in care unul din parteneri renunta la cariera pentru cresterea copiilor, daca divorteaza, ce se intampla cu situatia materiala a acestia care s-ar putea sa nu fie nici decenta? Ori pentru cuplurile in care unul din parteneri este implicat intr-o afacere de “faminilie” sau in care inainte de casatorie unul din parteneri avea casa si alte averi, sau a primit o mostenire inainte sau in timpul casatoriei etc. Contractul prenuptial stabileste reguli si in timpul casatoriei, in functie de ceea ce doresc partenerii. Contractul prenuptial se semneaza de comun acord de ambii parteneri fara ca unul a fi constrans sau obligat sa accepte anumite parti din acest contract.

In SUA contractul prenuptial este cosiderat ca o traditie, aproape ca nu se poate concepe casatorie fara contract prenuptial. Toate acestea probabil din pricina faptului ca statutul financiar al partenerilor este altul, destul de avut.

Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: