Setari Cookie-uri

Superstitiile iubirii de Valentine's Day

Este normal ca intr-o sarbatoare care este asociata iubirii, cele mai multe superstitii sa fie legate de acest sentiment, de gasirea sufletului pereche sau a persoanei care iti este harazita, de incercarea de a deslusi tainele cele mai ravnite ale viitorului, cele interzise. Va prezentam cateva dintre cele mai cunoscute superstitii si obiceiuri ale altor meleaguri din ziua Sfantului Valentin:

Cum afli care iti va fi ursitul

In timpul Evului Mediu, fetele tinere nemaritate obisnuiau sa consume mancaruri neobisnuite in ziua Sfantului Valentin pentru a-si visa ursitul. De asemenea, tot in aceasta perioada, se credea ca prima persoana de sex opus pe care o intalneai in dimineata Sfantului Valentin era si persoana cu care te vei casatori. Unele persoane cred si astazi in aceasta metoda de a-l vedea pe cel harazit.

Daca o femeie vrea cu orice pret sa vada chipul viitorului sau sot si o cantitate suficienta de "sange rece" ii curge prin vene, atunci poate sa recurga la o metoda care ii poate speria chiar si pe cei mai curajosi: poate sa-l conjure pe acesta sa apara la miezul noptii, in ajunul Zilei de sf. Valentin, intr-o locatie mai putin obisnuita: intr-un cimitir cu biserica (sau capela). In timp ce face inconjurul bisericii de 11 ori, murmura o anumita incantatie menita sa provoace spiritul viitorului sot sa apara.

Citește și:

Conform unui obicei mai vechi, in ajunul sarbatorii Sfantului Valentin, tinerele fete care doreau sa vada chipul celui ursit in vis, trebuiau sa pun un buchetel de rozmarin inauntrul pernei. Pe de alta parte, conform unei alte superstitii, in functie de pasarile pe care le vezi in ziua Sfantului Valentin (daca esti persoana de sex feminin) iti vei afla si destinul tau marital. In vremuri de demult, daca o femeie vedea in ziua de Sfantul Valentin un macaleandru zburand deasupra capului -acest lucru era considerat drept semn ca se va marita cu un marinar, iar daca vedea o vrabie -insemna ca se va marita cu un barbat sarac, fiind totusi extrem de fericita. Un cintezoi care zbura deasupra unei anumite femei inseamna ca acea femei se va marita cu un barbat bogat.

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.