Setari Cookie-uri

Semnificatiile mistice ale sarutului

Unul din ritualurile obligatorii pe care mirii trebuie sa le infaptuiasca este sarutul, un gest incarcat de emotii, dar si semnificatii, un gest ce tradeaza sentimente, dar si comportament. Sarutul a fost incarcat cu soboluri incepand cu mii de ani in urma, semnificatiile acestuia fiind smulse din facpte reale, sarutul devenind un gest cu simbolistica contradictorie, ametitoare, insa intensa.

Mai tarziu, incepand cu secolul XVI, sarutul a prins semnificatii sexuale, fiind folosit de poeti si cantareti pentru a exprima dorinta fata de femeie...

Saruturile care exprima dragoste dar si sexualitate nu depind neaparat de zona corpului care este sarutata, cat mai ales de atitudinea pe care o are persoana care saruta.

In cadrul Cununiei Religioase sarutul simbolizeaza pacea, armonia, uniunea sufletului, dragostea, sexualitatea dar si prosperitatea. Cand cei doi miri se saruta, se considera ca Sfantul Duh coboara asupra lor unindu-i in fata Domnului, prin dragoste si suflet, dar si uniunea trupurilor in semn de prosperitate.

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.