Setari Cookie-uri

10 Cele mai mari nunti regale din secolul trecut

Casatoria printului William cu logodnica lui, Kate Middleton, care va avea loc pe 29 aprilie, la catedrala Westminster din Londra, se inscrie in traditia marilor nunti regale si princiare care au marcat a doua jumatate a secolului al XX-lea si inceputul secolului al XXI-lea in Europa.

Elizabeth Windsor si Philip Mountbatten

Elizabeth Windsor si Philip Mountbatten

Pe 20 noiembrie 1947, Elizabeth Windsor, in varsta de 21 de ani, fiica regelui Marii Britanii George al VI-lea, s-a casatorit la catedrala Westminster cu Philip Mountbatten, mostenitor al titlului de print al Greciei si Danemarcei, in varsta de 25 de ani.

Cei doi tineri se cunosteau de multi ani, fiind verisori de gradul doi prin regele Christian al IX-lea al Danemarcei si verisori de gradul trei prin regina Victoria.

Inainte de casatorie, Filip a renuntat la titlul de Print al Greciei si Danemarcei si a adoptat titlul de Locotenet Filip Mountbatten, dupa numele familiei mamei sale. Chiar inainte de nunta a fost numit Duce de Edinburgh si a primit titlul de Alteta Sa Regala (ASR Ducele de Edinburgh), scrie wikipedia.org.

Regele George al VI-lea a decedat in anul 1952 iar Elisabeta devine regina. Incoronarea oficiala a avut loc la Westminster Abbey la 2 iunie 1953 iar ceremonia solemna a fost condusa de Geoffrey Fisher, arhiepiscop de Canterbry.

Regina si Ducele de Edinburgh au celebrat cea de-a 60-a aniversare de la nunta in 2007, casnicia lor devenind cea mai lunga casnicie a unui monarh britanic.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.