Setari Cookie-uri

10 Cele mai mari nunti regale din secolul trecut

Casatoria printului William cu logodnica lui, Kate Middleton, care va avea loc pe 29 aprilie, la catedrala Westminster din Londra, se inscrie in traditia marilor nunti regale si princiare care au marcat a doua jumatate a secolului al XX-lea si inceputul secolului al XXI-lea in Europa.

Rainier al III-lea si Grace Kelly

Rainier al III-lea si Grace Kelly

Pe 18 aprilie 1956, printul Rainier al III-lea, in varsta de 32 de ani, ajuns pe tronul principatului de Monaco pe 9 mai 1949, s-a casatorit la Monte Carlo cu actrita americana Grace Kelly , in varsta de 26 de ani, dupa o scurta logodna, potrivit MEDIAFAX.

Poveste de dragoste dintre frumusetea hollywoodiana Grace Kelly si frumosul ei print, Rainier al-III-lea de Monaco, a inceput in mai 1955 atunci cand actrita a fost invitata la palatul roial in timpul festivalului de film de la Cannes. La vremea aceea Grace avea 26 de ani si printul 32 de ani.

Opt luni mai tarziu, in ianuarie 1956 a fost anuntata logodna celor doi. Printul a cerut-o pe actrita in casatorie cu un inel Cartier cu diamant de 12 carate cu taietura smarald, inel pe care Grace l-a purtat in filmul High Society - ultimul film inainte de a deveni printesa. In plus, Rainier i-a oferit viitoarei mirese si o verigheta impodobita cu rubine si diamante.

Printesa Grace de Monaco a murit pe 14 septembrie 1982, intr-un accident de automobil.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.