Setari Cookie-uri

Obiceiuri de nunta

Nunta romaneasca este una plina de obiceiuri si de traditii dintre cele mai frumoase. De la gatitul mirilor, pana la furatul miresei si aruncatul buchetului. Toate fac parte din momentele de divertisment ale invitatilor.

Nuntile sunt printre cele mai frumoase si mai spectaculoase evenimente de peste tot. Daca in alte culture traditiile in ceea ce priveste nuntile nu sunt foarte spectaculoase, la noi reprezinta momentele picante ale petrecerii si nu numai.

Obiceiuri sunt atat ziua, inainte de cununia religioasa, cat si seara la petrecerea de la restaurant.

1. Barbieritul mirelui. Cativa barbati tineri trebuie sa mearga acasa la mire unde il vor barbieri si il vor pregati de nunta. Dupa ce aceasta operatiune ia sfarsit, mirele impreuna cu parintii merg acasa la nasi si de acolo pornesc la casa miresei.

2. Gatitul miresei. Acest obicei presupune aranjarea miresei de catre nasa care trebuie sa o machieze, sa o coafeze si sa o ajute sa se imbrace. Bineinteles ca in zilele noastre nu se mai respecta asa cum se respecta inainte.

foto cuplu de miri dansand sursa shutterstock

Citește și:

3. Petitul miresei de catre mire. Dupa ce mireasa este gata aranjata de catre nasa, mirele intra in camera respective si isi peteste mireasa. Mai exact, doua femei trebuie sa il impiedice sa ajunga la mireasa pana in momentul in care acesta plateste o anumita suma de bani. Mirele trebuie sa ii puna miresei bani in san, sa o ia in brate de pe scaun si sa treaca pragul usii cu mireasa in brate.

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.