Setari Cookie-uri

Obiceiuri de nunta

Nunta romaneasca este una plina de obiceiuri si de traditii dintre cele mai frumoase. De la gatitul mirilor, pana la furatul miresei si aruncatul buchetului. Toate fac parte din momentele de divertisment ale invitatilor.

4. Hora miresei. In momentul in care alaiul porneste spre biserica unde are loc cununia religioasa, se organizeaza o hora mare in fata casei, in care trebuie sa intre toti invitatii.

5. Turta miresei. Nasa trebuie sa rupa turta miresei in mijlocul horei si sa o imparta in mod egal tuturor nuntasilor pentru a gusta din ea.

6. Calcatul pe picior. In timp ce se da roata mesei din biserica, mireasa trebuie sa isi calce mirele pe picior, semn ca il va tine sub papuc pentru tot restul vietii.

7. Dansul mirilor. La restaurant, dupa sosirea tuturor invitatilor se deschide petrecere prin dansul mirilor si apoi al nasilor.

8. Furatul miresei. Pe la miezul noptii se fura mireasa de catre cativa tineri de la nunta. Aceasta este dusa intr-un club unde se va distra in timp ce mirele va incerca sa o rascumpere de la cei care au furat-o.

9. Tortul de nunta. Dupa ce mireasa este recuperate se aduce tortul pentru a fi taiat de proaspetii casatoriti.

Citește și:

10. Aruncatul buchetului. Fetele nemaritate de la nunta se strang intr-un loc iar mireasa va arunca buchetul. Cea care il va prinde se spune ca va fi mireasa anul urmator.

11. Aruncarea jartierei. Mirele trebuie sa scoata jartiera miresei si sa o arunce baietilor necasatoriti de la nunta. Cel care o va prinde se va insura primul.

12. Scosul voalului. Spre sfarsitul serii nasa ii da jos voalul miresei si o leaga cu o esarfa, semn ca de acum este femeie maritata. Voalul se pune celei care a prins buchetul pentru a avea noroc in dragoste.

Foto prima pagina proaspat casatoriti sursa shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.