Setari Cookie-uri

Inelul de logodna

Simbolul casatoriei nu este inima, cum suntem obisnuiti sa vedem in filme, ci este cercul. Aceasta forma geometrica este perfecta pentru ca nu are margini, muchii si unghiuri care pot si taiate. Si practic, casatoria ar trebui sa fie ceva imposibil de destramat, asa cum este inelul.

Mai tarziu, italieanii au pastrat aceste semnificatii si au adaugat una noua. Diamantele erau numite “Pietra della Reconciliazone", “Piata Imparacarii”, deoarece intretineau intelegerea intre sot si sotie.
Printre primile persoane care au folosit inele de logodna se numara Arhiducele de Austria, Maximilian I, cand acesta a dorit sa se insoare o doamna din vestita famiie de Burgundia, tocmai in anul 1477.
Dar inelul cu diamant si-a capatat actuala sa popularitate la mijlocul secolului al XX-lea, in urma unei campanii de marketing si publicitate sustinuta de “De Beers”. Cu siguranta va amintiti sloganul “A diamond is Forever”.

Insa daca trecem peste frumusetea si stralucirea diamantelor, vom afla ca in spatele acestora se ascunde suferinta multor generatii de africani. Dar despre acest subiect poate vom vorbi cu alta ocazie.
Pana atunci, nu uitati ca daca primiti un inel de logodna va luati asupra voastra un mare angajament. Iubirea celuilalt…
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.