Setari Cookie-uri

Diamonds are a girl’s best friend!

Ce fata nu isi doreste sa primeasca un inel de logodna cu diamant?

Cum deosebim un diamant autentic de unul sintetic?
Diamantele autentice probeaza principala calitate a unei pietre pretioase si anume, stralucirea. Nu uitati ca de multe ori o piatra sintetica poate fi mai alba decat un diamant natural, dar niciodata mai stralucitoare. Dar cel mai important este sa cumparati o bijuterie cu diamant daca modelul vi se potriveste.

Taietura diamantelor

Un diamant care este taiat superficial fata de latimea sa va permite sa treaca prin el prea multa lumina si va reflecta prea putina. Un astfel de diamant va parea sters si lipsit de stralucire ( shallow cut ).
Un diamant taiat prea adanc va perminte luminii sa scape prin partile laterale si va arata la fel de sters ( deep cut ).

Greutatea diamantelor:

Unitatea de masura folosita de bijutieri pentru a masura greutatea diamantelor este caratul. Un carat este egal cu 0,20 grame. Un carat are 100 de puncte. Deci, un diamant de 1,75 carate are un carat si 175 de puncte.

Aceasta unitate de masura a greutatii, caratul, impreuna cu dimensiunea pietrei in milimetrii ii ajuta pe cunoscatori sa aprecieze calitatea taieturii unui diamant.

De exemplu un diamant taietura briliant de un carat, bine taiat deci foarte stralucitor are 6 mm diametru.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.