Setari Cookie-uri

10 secrete pentru machiajul de mireasa

Seducatoare, stralucitoare, feminina, inocenta si plina de veselie: toate acestea trebuie sa inspire o mireasa. Atunci cand te pregatesti de nunta, nici un detaliu nu trebuie uitat si acum, macar o data in viata, ar trebui sa fii dispusa a face orice pentru frumusete.

Seducatoare, stralucitoare, feminina, inocenta si plina de veselie: toate acestea trebuie sa inspire o mireasa. Atunci cand te pregatesti de nunta, nici un detaliu nu trebuie uitat si acum, macar o data in viata, ar trebui sa fii dispusa a face orice pentru frumusete.

Nu exista chip perfect... pana nu il machiezi!

Chiar daca apelezi la un stilist sau un cosmetician, cateva notiuni de baza trebuie sa le stii si tu, atat pentru ziua nuntii cat si pentru viata ta de zi cu zi. Atunci cand esti informat, stii ce vrei. Astfel vei sti ce sa ii ceri stilistului sau cosmeticienei. Machiajul iti poate crea o imagine eleganta sau rebela, inocenta sau extrem de seducatoare etc. In functie de personalitatea pe care o ai iti vei alege machiajul, astfel incat sa te reprezinte, nu sa creeze o discrepanta intre mesajul pe care il transmite imaginea ta si cel transmis de atitudinea ta.

Citește și:

Pentru a-ti veni in ajutor am sintetizat cele mai simple secrete ale machiajului, dar al caror efect este miraculos.

1. Ai un fond de ten si crezi ca este de ajuns? Te inseli. Pentru un machiaj corect este nevoie de cel putin doua nuante de fond de ten, una mai deschisa si cealalta mai inchisa (dar nu prea inchisa fata de cealalta), iar aceste culori trebuie sa fie in stransa armonie cu nuanta pielii tale. Mai exact, sunt fonduri de ten in palete de rose, altele in palete de maro sau crem, portocaliu, stralucitoare sau mate etc. Identifica din ce paleta de nuante face parte tenul tau. Mai apoi alege cele doua nuante de fond de ten.

2. Ce roluri au cele doua nuante de fond de ten? Nici un chip nu este perfect, unele zone sunt mai proeminente si trebuie estompate, altele sunt prea mici si trebuie creata o iluzie de marire. Cum se face aceasta? O regula generala spune ca nuantele deschise creaza luminozitate si marire, iar cele inchise umbresc si ascund dimensiuni. Spre exemplu, daca aveti pometi proeminenti, veti contura in nuante deschise zona de la baza ochilor, dupa care pometii vor avea o nuanta usor mai inchisa, avand grija sa umbriti si obrajii macar in vecinatatea pometilor pentru a nu crea o evidentiere a pometilor prin diferenta de culoare. Un alt exemplu ar fi cel a unei frunti nu foarte late. Ati vrea sa para mai inalta, dar nici sprancenele nu vreti sa le coborati caci va umbresc ochii. Folositi nuante deschide pe frunte, avang grija sa umbriti putin marginile laterale ale acesteia. Aici va puteti folosi si de par: purtati o bentita cu zimti pe care sa o tineti la un centimetru de linia de jonctiune a fruntii cu parul. Efectul este garantat. Vi se pare ca ochii sunt prea apropiati? Atunci veti machia in nuante deschise distanta dintre ochi, iar la unghiul interior al ochiului de asemenea veti aplica nuante deschise, evitand creionul si rimelul. La unghiul extern al ochiului veti crea o imagine de prelungire prin aplicarea unui tus pe pleoapa superioara (daca doriti si pe cea inferioara) ca in machiajul egiptean.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.