Setari Cookie-uri

Pedichiura potrivita unei mirese

Daca te-ai asigurat ca manichiura in ziua nuntii sa aiba un aspect impecabil trebuie sa acorzi aceeasi atentie si pedichiurii. Chiar daca vei purta un pantof care nu este decupat in fata, niciodata nu stii ce curs vor lua lucrurile.

Daca te-ai asigurat ca manichiura in ziua nuntii sa aiba un aspect impecabil trebuie sa acorzi aceeasi atentie si pedichiurii. Chiar daca vei purta un pantof care nu este decupat in fata, niciodata nu stii ce curs vor lua lucrurile.

In primul rand trebuie sa le rezervi unghiilor tale un program intensiv de hidratare, caci baza frumusetii este ingrijirea. Chiar daca vei merge la un salon specializat, cu o saptamana inainte de programarea la cosmetica ar trebui sa incepi hidratarea unghiilor, caci sunt convinsa ca in ultimul timp, datorita emotiilor si pregatirilor de nunta, nu ti-a mai ramas suficient timp pentru o ingrijire meticuloasa.

Indiferent daca vei apela la un profesionist sau nu, va trebui sa inveti sa iti ingrijesti singura unghiile si sa obtii o pedichiura perfecta, pentru a preveni urmarile neplacute ale unei schimbari in program (fie nu mai ajungi la programare, fie se intampla ceva cu persoana responsabila sau se strica o unghie chiar inainte de a merge la altar).

Citește și:

Modelul pedichiurii trebuie sa fie intotdeauna identic cu cel al manichiurii, ar fi neplacut sa aveti o manichiura roz si o pedichiura argintie.

Pasii pentru o pedichiura perfecta

Pregatirea unghiilor

Se inmoaie picioarele in apa calduta cu sapun. Mai apoi se imping cuticulele in inteior si se taie doar daca este nevoie (in general cuticulele protejeaza impotriva infectiilor). Totodata se curata si talpile de stratul descuamat al pielii cu ajutorul unor pile speciale care se gasesc in comert. Se perie talpa piciorului si calcaiele pana cand nu se mai ia deloc acea “piele moarta”. Se scot apoi picioarele din solutia respectiva, se clatesc, se sterg cu grija si se aplica o crema intens hidratanta inclusiv la nivelul unghiilor, masand usor si insistand la baza acestora (la nivelul semilunei). Lasati un timp picioarele sa se hidrateze.

Citește și:

Cum obtineti forma perfecta a unghiilor

Indiferent de forma naturala a acestora, unghiile se vor taia suficient cat sa aiba o forma de ansamblu frumoasa si potrivita piciorului (ceea ce presupune o unghie mai lunga inaintea inceperii pedichiurii). Niciodata acestea nu se taie “din carne”. Lungimea unghiilor va fi taiata cu unghiera, insa forma rotunjita a acestora se va obtine doar cu ajutorul unei pile mari. Mai apoi, cu o pila mica si fina de data aceasta se va slefui suprafata unghiei astfel incat sa dispara acele denivelari care se produc in urma cresterii acesteia. La final rehidratati unghiile si asteptati un timp pana ce crema este absorbita.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.