Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in Grecia!

Atena este orasul cu o soarta incredibila, fiind in acelasi timp una dintre cele mai vechi si una dintre cele mai noi capitale europene.

Atena

Este amplasata pe peninsula Attica in partea de sud-est a Greciei. Atena este orasul cu o soarta incredibila, fiind in acelasi timp una dintre cele mai vechi si una dintre cele mai noi capitale europene. Acest oras a fost recunoscut drept centru cultural al lumii antice in timp ce multe capitale europene inca nici nu existau. A cunoscut o evoluie glorioas, mai ales în Grecia Antic. Atena a fost locuita de oameni inca din Epoca Bronzului si guvernata pana in jurul anului 1000 î.Hr. de regi ionieni.

Oraul îi ia denumirea de la zeia Atena, care reprezint în mitologia greac înelepciunea. Legenda spune c zeii Atena i Poseidon au descoperit oraul i se certau pentru a pune stpânire pe el. Poseidon a oferit locuitorilor un cal pentru rzboi, iar Atena a îmblânzit calul i a druit mslinul. Numele original era Athenai, pluralul Athene, numele zeia in dialectul local.

Este impartita intre cultura straveche si zonele de plaja, este unul dintre marile orase ale Europei, care ofera o vacanta unica: muzee, galerii de arta, monumente istorice, iar daca vrei o schimbare de peisaj, statiunile litoralului te asteapta stralucitoare si pline de viata. Poti vizita Atena doar pentru Acropole, Parthenon si Muzeul National, unde vei gasi unele dintre cele mai frumoase urme ale Greciei antice si vei simti sarmul sacru al monumentelor si al artei. Daca urci pe Acropole si privesti Atena vei descoperi de fiecare data un alt oras, plin de contraste si surprize: antic, bizantin, neoclasic, modern, vesel.

Veselia orasului se poate vedea peste tot: in teatrele antice, in expozitiile moderne, la competitiile sportive, lânga coloanele unui vechi templu, la un concert sau chiar lânga un pahar de Raki intr-o taverna. Sau, tot aici, te poti bucura de viata de noapte pe care acest oras ti-o ofera cu generozitate prin restaurantele sale, barurile si cluburile de noapte. Atena beneficiaza de o localizare excelenta, oferindu-i vizitatorului posibilitatea sa cunoasca teatrul antic Epidavros, Delphi si Mycenae - casa regelui Agamemnon. De asemenea, poti face croaziere pâna la insulele din apropiere: Aegina, Poros si Hydra. Evenimente artistice, festivaluri, competitii sportive, aniversari si multe alte momente distractive isi aleg gazda aici, in orasul Jocurilor Olimpice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.