Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in Grecia!

Atena este orasul cu o soarta incredibila, fiind in acelasi timp una dintre cele mai vechi si una dintre cele mai noi capitale europene.


Grecia Central (exceptând regiunea Attica)


Delfi, cel mai cunoscut oracol al Antichitii, se afl aici, în inima Greciei. Masivul Pind (cu altitudinea maxim de 2637 - Vf Smolikas) strbate Grecia Central.

Macedonia

Macedonia este cea mai extins dintre cele 10 regiuni ale rii. Este mrginit la sud de marea Egee i de Thessalia, la est de partea vestic a Traciei, la vest de Epir i la nord de Bulgaria, Albania i de Fosta Republic Iugoslav Macedonia. In Macedonia se afl i statul monastic autonom al Muntelui Athos, precum i Salonicul, vice-capitala nordic a Greciei. Relieful este destul de variat, având în vedere c Macedonia de Vest i Macedonia de Est sunt în general muntoase, cu excepia unor vi fertile. Macedonia central include câmpia Salonicului, a doua ca mrime în Grecia.

Thessalia

Thessalia ocup aria central-superioar a Greciei Continentale. Ea include i complexul insular al Sporadelor de Nord. Câmpia Thessaliei este înconjurat de câiva muni, dintre care cel mai cunoscut este Olimpul, cu vârful cel mai înalt din Grecia (vârful Mytikas, 2917m)

Peloponezul

Peloponezul reprezint regiunea cea mai sudic a Greciei Continentale. Aici se afl numeroase centre prestigioase ale Antichitii, cum ar fi Micene, Sparta si Olimpia, leagnul Jocurilor Olimpice.
Tot aici se gsete i oraul bizantin Mystras. Aceast regiune fertil se bucur de un climat temperat, ideal pentru cultivarea mslinilor i a viei de vie.

Tracia

Aceast zon reprezint partea nord-estic a Greciei Continentale. La vest este separat de Macedonia prin râul Nestos. La est i nord-vest râul Ebru o separ de Turcia, la nord munii Rodopi o separ de Bulgaria, iar la sud este mrginit de mare. Climatul este moderat, cu influene mediteraneene i continentale. Delta Ebrului, zon propice din punct de vedere ecologic pentru mai multe specii rare, se constituie în principala atracie a regiunii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.