Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in Grecia!

Atena este orasul cu o soarta incredibila, fiind in acelasi timp una dintre cele mai vechi si una dintre cele mai noi capitale europene.

Epirul

Epirul reprezint partea nord-vestic a Greciei Continentale. In nord se învecineaz cu Albania, iar în sud cu Grecia Central. Regiunea este aproape exclusiv muntoas, masivul Pind constituindu-se în grania cu Macedonia i cu Thessalia.

Insulele Mrii Egee

Arhipelagul mrii Egee cuprinde sute de insule i insulie. Majoritatea lor sunt muntoase sau deluroase i beneficiaz de un climat blând, specific arealului mediteranean. Iernile sunt blânde, pe când aria verii este ostoit doar de brizele marine.

În ceea ce privte regimul precipitaiilor, regiunea insular este cea mai arid din întreaga Grecie, cele mai însemnate precipitaii înregistrânduse în Bazinul Egeei de Nord-Est i în Dodecanez.

Creta

Creta este cea mai mare insul greceasc. In ceea ce privete relieful, insula nu are câmpii însemnate, fiind aproape exclusiv muntoas. Trebuie adugat faptul c sudul Cretei este cea mai clduroas zon a Greciei.

Insulele Ionice

Aceasta este cea mai puin extins regiune a rii. Se constituie din apte insule principale împrtiate de-a lungul coastei de vest.

Au un climat blând, relativ umed, cu precipitaii însemnate. Prin urmare, vegetaia este bogat, îmbinând elemente tropicale cu vechile pduri nord-europene.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.