Setari Cookie-uri

Zagreb, un oras cu farmec de Sarbatori

Ai nunta iarna? Te-ai gandit vreodata la Zagreb ca destinatie pentru luna ta de miere?

Ai nunta iarna? Te-ai gandit vreodata la Zagreb ca destinatie pentru luna ta de miere?

Zagreb, capitala Croatiei, este un oras care a aparut pe harta Europei acum 1000 de ani. Astazi, metropola de pe muntele Medevnica reprezinta una dintre cele mai boeme destinatii de vacanta ale Europei. Zagreb nu este un oras mare. Cu doar 1 milion de locuitori, acest centru economic si cultural al Croatiei reprezinta insa un punct fierbinte pe harta turismului mondial. Zagrebul este o oaza a linistii si a culorilor. Un oras relaxat si relaxant, cu multa istorie si cultura, dar si cu o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber intr-un mod tineresc si temperamental.

Croatia a reusit, in doar cativa ani de zile, sa uimeasca lumea turistica europeana printr-o renastere spectaculoasa. O tara care a fost gri timp de multe secole, a investit in turism si a reusit, in doar cativa ani, se se autopropulseze in topurile celor mai vanate destinatii ale lumii. Zagreb nu are stralucirea si nici faima altor orase sau metropole europene. Nu are fast si nici celebtritate. Are insa trei orase intr-unul singur, o cetate medievala impresionanta, cel mai vechi parc din Europa si o multime de admiratori care revin an de an.

Orasul Vechi, Orasul de Jos si Noul Zagreb

Capitala Croatiei este impartita in trei zone distincte: Orasul Vechi, numit si Orasul de Sus, este cea mai turistica parte a Zagrebului.Unele cladiri au o vechime considerabila, dat fiind faptul ca prima aglomerare urbana a fost atestata aici inca din 1094. Principala atractie a Orasului Vechi este reprezentata de multimea stradutelor vechi, luminate cu lampi cu gaz. Atmosfera te poarta lesne in epoca medievala, epoca in care orasul se bucura de o oarecare popularitate in cercurile aristocratiei europene. Tot aici se gasesc si cele mai multe muzee ale orasului, precum si una dintre cele mai vechi biserici ale Croatiei: Biserica Sfantul Marcu. Tot in Orasul Vechi vei putea vizita cladirea Parlamentului, Biserica Sfantul Mihail sau Poarta de Piatra, ce dateaza din secolul al XIII-lea.

Orasul de Jos este dedicat stilului arhitectural baroc specific secolului al XIX-lea. Aici, turistul se poate plimba pe stradutele inguste si pietruite si poposi la unul dintre numeroasele resturante, baruri sau cafenele. Teatrul National, Catedrala Sfantul Stefan, Muzeul Mimara, Piata in aer liber Dolac, Piata Ban Jelacic sunt doar cateva atractii ale Orasului de Jos.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.