Tara dominata de brandurile puternice ale lui Fidel Castro si Che Guevara se afla intre extreme. Libertate si traditie. Nou si vechi. Revolta si obedienta. Rom si lapte de cocos. Si palate, monumente, catedrale aflate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Un paradis tropical, ametitor de socant, tonic si revigorant. Recomandat in special cuplurilor tinere dornice de contraste si libertate.

Cuba - energie, libertate, fantezie

Se spune ca atunci cand a descoperit Cuba, Columb ar fi declarat ca acesta este cel mai frumos taram pe care l-a intalnit vreodata. Havana, capitala insulei este vizitata de peste doua milioane de turisti anual. Orasul, cu o arhitectura socanta ce imbie colosalul cu liniile gratioase ale stilului neoclasic, freamata in continuu. Energie pura. Tinerete fara batranete. Viata de noapte, cocktailuri, masini vechi, dans si muzica.

Insula contrastului

Situata pe cea mai mare insula din Antile, in nordul Americii Centrale, acest stat comunist a nascut in ultimele sase decenii o multime de controverse politice. Dincolo de rigorile si granitele culturale impuse un regim autoritarist exista o Cuba turistica care atrage de la an la an din ce mai multi turisti de diverse nationalitati. Statul este format din 15 provincii cu un relief extrem de variat. Turistul isi poate satisface in aceasta tara orice fel de pretentie legata de natura unui sejur.

De la luxul exorbitant al hotelurilor din Havana sau Trinidad pana la salbaticia muntilor din nord, cu o altitudine de peste 2000 de metri, de la plajele exotice marginite de Marea Caraibelor sau de Oceanul Atlantic pana la asezarile rurale extrem de colorate, vizitatorul are ce descoperi si se poate bucura de avantajele unei vacante deopotriva unice si savuroase.

Atractii si sfaturi

Havana, capitala Cubei reprezinta una dintre cele mai mari atractii ale tarii. Intr-un amestec haotic de reguli si liberati, de cosmopolit si rural, acest oras traieste intr-un ritm aparte. Este total altfel decat orice alt loc pe care l-ati vizitat. Daca ajungeti in Cuba nu uitati ca salariul mediu pe luna este echivalent cu 8 euro. Preturile sunt mici dar localnicii stiu sa negocieze fiecare cent.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: