Supranumita capitala a rivierei, Antalya este cel bun exemplu de statiune turistica turceasca. Acest orasel care imbina toate ramurile divertismentului cu deliciile confortului si armonia dintre contemporan, istoric si cultural, ilustreaza perfect felul in care turcii inteleg sa faca turism. In doar cateva decenii, autoritatile de aici au reusit sa transforme aceasta tara de la periferia Europei intr-un adevarat Imperiu al turismului. Antalya este astazi una dintre bijuteriile Mediteranei – un produs turistic perfect, rezultat din ambitie, profesionalism, perfectionism, respect pentru clienti si investitii bine plasate.

10 destinatii spectaculoase unde te poti bucura de o luna de miere ca in filme

Aflata intre muntii Taurus si Marea Mediterana, Antalya se bucura de un cadru natural perfect – fapt care a influentat in mod pozitiv dezvoltarea turistica si a sporit popularitatea regiunii. Marea diversitate a posibilitatilor de recreere, precum si conditiile de lux sunt definitorii pentru aceasta capitala a turismului turcesc. Daca alegi sa-ti petreci cateva zile aici, in lunile martie si aprilie, poti schia in Saklikent – statiune montana aflata la 50 de kilometri de oras. Mediterana este indeajuns de calda in aceste luni pentru bai indelungate, iar daca alegi un hotel potrivit, posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt practic nelimitate.

O scurta enumerare a alternativelor

De la catarari, schi si trekking sau vizitarea vestigiilor antice si a Muzeelor arheologice pana la scufundari in Mediterana, relaxare si masaje in bai turcesti, de la croaziere, shopping si jeep safari pana la rafting pe raurile din apropiere, pescuit sau plimbari prin centrul vechi al orasului, Antalya precum si zonele invecinate le ofera pe toate. Din acest punct de vedere, acest oras cu o populatie de 700 de mii de locuitori reprezinta locul perfect pentru petrecerea unei vacante complete. Indiferent de scopul calatoriei, indiferent de caracteristicile ei, indiferent daca esti singur, cu familia, cu prietenii sau cu copiii, din punct de vedere turistic, Antalya este pragatita sa multumeasca orice turist.

Locuri de vizitat si lucruri de facut

Luna de miere cu buget redus: 7 idei pentru o vacanta ideala
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: