Setari Cookie-uri

Luna de miere in Antalya. Bun venit in Paradis!

Supranumita capitala a rivierei, Antalya este cel bun exemplu de statiune turistica turceasca. Acest orasel care imbina toate ramurile divertismentului cu deliciile confortului si armonia dintre contemporan, istoric si cultural, ilustreaza perfect felul in care turcii inteleg sa faca turism. In doar cateva decenii, autoritatile de aici au reusit sa transforme aceasta tara de la periferia Europei intr-un adevarat Imperiu al turismului. Antalya este astazi una dintre bijuteriile Mediteranei – un produs turistic perfect, rezultat din ambitie, profesionalism, perfectionism, respect pentru clienti si investitii bine plasate.

Lara si Konyaalti sunt cele doua mari plaje ale Antalyei. Chiar daca nisipul de la malul Mediteranei este destul de rar intalnit (coasta este acoperita in proportie de 80% de pietre), aici se afla unele zone in care nisipul fin a fost adus din alte regiuni. Lara si Konyaalti sunt adevarate colturi de paradis unde apa marii este extrem de clara, barurile de pe plaja extrem de numeroase, iar sutele de sezlonguri isi asteapta oaspetii.

Excursii de-o zi


Este pacat sa ajungi in Antalya si sa nu ii vizitezi imprejurimile. Daca ai incercat scufundarile, ai facut o baie turceasca si te-ai relaxat intr-o sala de masaj, cel mai indicat ar fi sa pornesti spre muntii Taurus, aflati la cativa kilometri distanta.
Aici se afla unele dintre cele mai frumoase, dar si fotografiate cascade ale lumii. Pesterile de la Karain sau cateva ore de rafting in Parcul National Koprulu merita tot efortul deplasarii. Antalya este practic un oras inconjurat de monumente sau vestigii antice. Amfiteatrul de la Termessos sau vechiul oras Side sunt doar doua exemple.

Oferte, preturi si recomandari


Daca alegi sa vizitezi Antalya folosind serviciile unei agentii de turism, cel mai bine ar fi sa optezi pentru un hotel de 5 stele. Diferenta de pret nu este extrem de mare, insa confortul si serviciile incluse fac diferenta. Turcii au fost cei care au inventat sistemul all – inclusive si se spune ca tot ei il aplica si cel mai bine. In functie de timpul pe care vrei sa il petreci la hotel, poti alege cazare cu demipensiune sau cu toate mesele si serviciile incluse.

Nu uita insa ca daca nu vei alege un all-iclusive, mancarea te va costa probabil mai mult daca o vei cumpara de la hotel sau din restaurante de lux.

Pentru ca vacanta de Paste este destul de aproape, exista o multime de oferte pentru Antalya, astfel incat vei avea de unde alege. Sapte nopti de cazare cu masa inclusa la un hotel de cinci stele din Antalya vor costa in jur de 485 de euro de persoana, daca vei achizitiona pachetul prin agentia Klever Travel.
Oferta include si transportul cu avionul, precum si asistenta turistica. Mai multe detalii gasesti aici.

Sursa: lazy.ro

Citeste articole asemanatoare pe Lazy:

Cele mai scumpe resedinte din lume


Ce sti despre misterele lumii?


Legenda canii cu ceai

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.