Setari Cookie-uri

Luna de miere in Antalya. Bun venit in Paradis!

Supranumita capitala a rivierei, Antalya este cel bun exemplu de statiune turistica turceasca. Acest orasel care imbina toate ramurile divertismentului cu deliciile confortului si armonia dintre contemporan, istoric si cultural, ilustreaza perfect felul in care turcii inteleg sa faca turism. In doar cateva decenii, autoritatile de aici au reusit sa transforme aceasta tara de la periferia Europei intr-un adevarat Imperiu al turismului. Antalya este astazi una dintre bijuteriile Mediteranei – un produs turistic perfect, rezultat din ambitie, profesionalism, perfectionism, respect pentru clienti si investitii bine plasate.

Obiectivele turistice ale Antalyei, fie ele culturale, istorice sau… de importanta comerciala contemporana, sunt indeajuns de multe incat sa-ti ocupe mare parte din timpul alocat cunoasterii locului. Iata mai jos cateva dintre simbolurile Antalyei – obiective vizitate de sute de mii de turisti an de an, care nu ar trebui sa lipseasca din lista locurilor care trebuie neaparat vazute sau vizitate.

Muzeul National de Arheologie Antalya este unul dintre cele mai minunate locuri ale orasului, in care iti poti petrece intreaga zi ratacindu-te printre zecile de galerii si expozitii deschise tot timpul anului. Muzeul de arheologie este unul dintre cele mai impresionante ale lumii, gazduind, la fel ca si cel din Atena, cele mai multe, dar si cele mai vechi colectii de arta antica. Biletul de acces in muzeu costa aproximativ 3 euro de persoana.

Kaleici, Orasul Vechi mai este numit si Antalya Veche si se afla intr-un golf care gazduieste de doua milenii unul dintre cele mai importante porturi ale coastei turcesti. Orasul a fost construit in anul 150 i.Hr., dar a apartinut atat Imperiului Roman, cat si celui Bizantin, pentru ca mai apoi sa le revina otomanilor. Stradutele inguste sunt marginite de case vechi din lemn si piatra, a caror constructie a fost influentata de diverse civilizatii. Tot aici se afla si Poarta Imparatului Hadrian – un arc ridicat in cinstea venirii acestuia in oras, in sec. al II-lea i.Hr. Tot aici, in centrul vechi al orasului, se afla si cele mai multe moschei, muzee si temple romane.

Kalekapisi sau poarta Castelului, este de fapt un turn antic de piatra. Acest pregnant simbol al Antalyei se afla chiar langa moscheea Yvly (sau Minaretul Canelat) – cel mai vechi monument selgiucid al orasului.

Marele Bazar se afla chiar in centrul vechi al orasului si este locul perfect pentru a cheltui, pentru a negocia sau doar pentru a te plimba printre sute de mii de produse. Tot ce iti poti imagina se afla aici: haine si incaltari de piele, bijuterii, decoratiuni, panze, mici obiecte tradionale, accesorii, piese de mobilier si multe altele. In Antalya exista si centre comerciale moderne, dar o vizita in marele Bazar merita incercata macar pentru a simti ritmul negustoresc de altadata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.