Setari Cookie-uri

Luna de miere in tara zambetului si a libertatii

Thailanda este tara zambetului. Si pentru ca thai inseamna liber, regatul din Sud estul Asiei a devenit taramul relaxarii, al linistii, un fel de refugiu al turistului modern. O tara in care turismul reprezinta o prioritate si in care autoritatile se implica pentru a crea, dar si pentru a mentine un cadru stabil, primitor, feeric. O tara cu care natura a fost generoasa, istoria iertatoare, iar turistii mereu recunoscatori. O tara cu traditii vechi si cu oameni tineri. Cu clima calda si preturi mici. O alta lume, in care merita sa te ratacesti. Macar pentru cateva zile. Iar daca inca eziti, trebuie sa stii ca noiembrie, decembrie si ianuarie sunt lunile perfecte pentru un sejur aici. Te asteapta 20, 25 de grade Celsius, servicii impecabile, preturi mici si multe lucruri de vazut si de facut.

De vazut si de facut


Bangkok, capitala Thailandei, este un oras cu multe valente, cu multe fatete, un organism viu, o metropola aglomerata, un centru cultural de exceptie, un oras istoric de un “exotism” extrem. Capitala mondiala a pietrelor pretioase este supranumita de turistii europeni “Venetia Estului” datorita multitudinii de canale cu o importanta mare in comunicarea si transportul de suprafata. Daca aveti posibilitatea sa va planificati singuri sejurul, ar trebui sa alocati vizitarii acestui oras minim trei, patru zile.

Primul lucru pe care il puteti face odata ajunsi acolo este, desigur, un tur al orasului, care sa includa vizitarea Marelui Paland (Grand Palace) construit de regele Rama I la sfarsitul secolului al XVIII-lea, odata cu mutarea capitalei de la Thon Buri pe malurile raului Chao Praya, la Bangkok.

Nu trebuie sa ratati Templul lui Buddha de Smarald, Wat (Templul) Arun, Wat Pho si nici Casa Vimanmek. Ar fi indicat sa faceti o plimbare cu vaporasul sau cu barca (veti gasi o multime de taxiuri plutitoare) pe raul Chao Praya sau sa va cheltuiti banii in piata Chatuchak. Despre shoppingul thailandez... numai de bine. Regatul Siamului este vestit in toata lumea pentru multitudinea ofertelor. In toate orasele mari, dar si in localitatile mai mici, turistice, veti intalni o multime de magazine, tarabe, buticuri sau adevarate piete si targuri, bazaruri pline ochi de matasuri, fructe, haine, incaltaminte, obiecte de decoratiune, bijuterii, pietre pretioase ingramadite in ligheane pline cu apa si multe, multe altele. Negocierea este posibila si recomandata. Puteti reduce pretul initial cu pana la 40% in functie de talent, carisma si dispozitia vanzatorului. Nu uitati insa sa zambiti!

Chiang Mai se afla in nordul Thailandei si este un oras preferat preponderent de turistii avizati. Partea de nord a tarii este o regiune montana (cel mai inalt varf - Doi Inthanon, cu o altitudine de 2.576 metri), profund traditionala. Aici, turistii se pot bucura de ruralitatea asiatica, de confortul si salbaticia unei civilizatii nealterate de viteza si buimaceala contemporaneitatii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.