Setari Cookie-uri

Luna de miere in tara zambetului si a libertatii

Thailanda este tara zambetului. Si pentru ca thai inseamna liber, regatul din Sud estul Asiei a devenit taramul relaxarii, al linistii, un fel de refugiu al turistului modern. O tara in care turismul reprezinta o prioritate si in care autoritatile se implica pentru a crea, dar si pentru a mentine un cadru stabil, primitor, feeric. O tara cu care natura a fost generoasa, istoria iertatoare, iar turistii mereu recunoscatori. O tara cu traditii vechi si cu oameni tineri. Cu clima calda si preturi mici. O alta lume, in care merita sa te ratacesti. Macar pentru cateva zile. Iar daca inca eziti, trebuie sa stii ca noiembrie, decembrie si ianuarie sunt lunile perfecte pentru un sejur aici. Te asteapta 20, 25 de grade Celsius, servicii impecabile, preturi mici si multe lucruri de vazut si de facut.

Cu o istorie veche de peste sapte secole, orasul din nordul Thailandei uimeste prin doua lucruri: temple si shopping. Cea mai renumita zona comerciala din Chiang Mai este strada Sankampaeng care, mai ales in timpul noptii, cand temperaturile devin suportabile, devine un adevarat furnicar. Cat despre templele vechi, budiste, oferta este mai mult decat bogata. Cel mai cunoscut este Wat Prathat Doi Suthep, catarat la 1.022 metri altitudine, pe coasta muntelui Suthep, dar lista poate continua cu Templele Wat Suan Dok, Wat Chet Yot sau Wat Prathat Doi Suthep si cu multe alte lacasuri mai putin cunoscute, mai discrete, mai putin “turistice”.

Foarte aproape de Chiang Mai, in nord, se afla orasul Chiang Dao, unde trebuie sa vizitati Tabara de Elefanti. Veti avea ocazia sa vedeti reprezentatii ale mamiferelor dresate care deseneaza cu trompa, se joaca cu vizitatorii, canta la muzicuta sau picteaza. Pentru cativa bahti, veti putea face o plimbare pe spatele unui elefant si multe fotografii care sa va aminteasca de aceasta experienta cu siguranta unica.

Phuket este centrul economic si turistic al regiunii sudice. “Crema” turismului thailandez este reprezentata de insulele din sudul tarii, care ofera vizitatorului hoteluri luxoase, conditii impecabile, peisaje luxuriante si o multime de alternative pentru petrecerea timpului liber. Plajele din Phuket sunt in jur de zece si ofera fiecarui turist cate un lucru unic, astfel incat orice pretentie sa fie pe deplin satisfacuta. Astfel, Rawai este favorita pescarilor, Kata se bucura de prezenta unui recif de corali in apropiere, astfel incat este insula preferata pentru inot si scufundari, Kata Noi este preferata celor care simt nevoia de relaxare, liniste si vor sa se bucure de natura, iar Nai Nan este o plaja dedicata mai ales surferilor si practicantilor de yachting. Lista poate continua cu insula Karon, special dedicata tinerilor avizi de distractie si agitatie.

Preturi si oferte

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.