Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in magicul Madrid

Barcelona, Valencia, Madrid… dintre atatea destinatii ale Spaniei, profund culturale dar incredibil de vii si energizante, singurul lucru dificil este alegerea celei mai potrivite. Fara a nega importanta si complexitatea celorlalte orase sau zone spaniole ale Peninsulei Iberice trebuie sa recunoastem Madridului meritul de a fi atat la propriu cat si la figurat centrul Spaniei fie a celei turistice, economice, culturale sau teritoriale. Din nefericire este imposibil sa captezi imaginea completa a acestui imens oras (imens in toate sensurile) intr-o vacanta de cateva zile, cateva saptamani sau chiar cateva luni. Frumusetea lui este si aceea de a oferi pe masura ce il descoperi, mai mult si mai mult…

Pentru ca, intr-un oras ca Madrid, acesta este lucrul cel mai greu. Sa te hotarasti de unde incepi, ce sa continui si daca sau nu sa te opresti.



Una dintre recomandarile noastre ar fi sa te integrezi in atmosfera iberica si sa incepi cu o siesta care te va scuti de framantari. Madridul in special, si Spania in general, nu sunt destinatii de vizitat pe fuga, cu multi nervi si multe termene limita. Poti incepe periplul relaxat si relaxant de la Puerta del Sol. Aceasta piata centrala este… centrul capitalei dar si centrul Spaniei aici aflandu-se kilometrul 0 al tarii, locul de unde porneste intrega retea rutiera a Spaniei. Da, exact, un fel de Piata Universitatii pentru Romania.

Puerta del Sol este un loc mereu aglomerat, mereu viu si primitor. De aici poti alege sa te plimbi pe stradute, sa lenevesti intr-unul dintre multele restaurante sau cafenele din apropiere sau sa iti pierzi banii si capul in vreun magazin de moda. Din centrul capitalei poti alege orice drum. Oricare dintre el iti rezerva surprize. Ideal ar fi insa sa-ti tii harta sau ghidul aproape – Madridul este orasul miilor de stradute feerice in care ratacirea este cel putin probabila.

Daca ziua iti va fi in intregime ocupata cu vizitatea parcurilor, gradinilor, muzeelor, a galeriilor, palatelor si vestigiilor istorice, noaptea iti va fi si mai aglomerata. Ar fi perfect daca ai reusi inca din prima zi sa intri in ritmul specific. Sa vizitezi dimineata, sa te cufunzi intr-o siesta traditionala dupa-amiaza pentru ca seara sa-ti reincepi explorarea. Tinand cont de diversitatea din ce in ce mai generoasa a stilurilor muzicale este greu sa faci cateva recomandari vizavi de locatiile selecte sau cluburile de noapte. Putem insa garanta ca exista un loc pentru fiecare pretentie. De la cluburile si discotecile libertine din vestitul cartier Chueca (care se adreseaza si heterosexualilor toleranti), pana la sutele de baruri intime, calduroase si “oldies” ale centrului vechi, Madridul satisface orice pretentie de lifestyle nocturn.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.