Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in magicul Madrid

Barcelona, Valencia, Madrid… dintre atatea destinatii ale Spaniei, profund culturale dar incredibil de vii si energizante, singurul lucru dificil este alegerea celei mai potrivite. Fara a nega importanta si complexitatea celorlalte orase sau zone spaniole ale Peninsulei Iberice trebuie sa recunoastem Madridului meritul de a fi atat la propriu cat si la figurat centrul Spaniei fie a celei turistice, economice, culturale sau teritoriale. Din nefericire este imposibil sa captezi imaginea completa a acestui imens oras (imens in toate sensurile) intr-o vacanta de cateva zile, cateva saptamani sau chiar cateva luni. Frumusetea lui este si aceea de a oferi pe masura ce il descoperi, mai mult si mai mult…

Cateva atractii obligatorii


Fondat se pare de romani dar atestat pentru prima data in secolul al IX-lea, cand se afla deja sub dominatie araba, Madridul ese astazi sinonim cu arta si cultura europeana. Triunghiul de Aur al Artei spaniole se afla aici si este compus din trei muzee cu o faima de neegalat pe plan international:

Muzeul Prado: este cu siguranta cel mai cunoscut centru de arta dintre cele trei care formeaza acest triunghi cunoscut si recunoscut la nivel mondial. Prado gazduieste cea mai mare colectie de picturi a lumii - peste 8500 de lucrari de arta.

Muzeul Thyssen Bornemisza: este gazduit in fascinanta cladire neoclasica a Palatului Villahermosa. Cu o arhitectura splendida care transforma interioarele in adevarate opere de arta, muzeul te poarta intr-o incursiune in istoria artelor incepand cu secolul al XIII-lea, pana in prezent.

Muzeul National&Centrul de Arte Reina Sofia este alegerea perfecta pentru cei insetati de arta contemporana. Muzeul si-a castigat mare parte din popularitate datorita unei singure lucrari – Guernica a lui Picasso

Muzeele si galeriile acestui oras sunt multe dar atractia principala a capitalei Spaniei este in mod sigur Palatul Regal (sau Palacio Real) care este partial deschis publicului. Palatul a fost resedinta regala al lui Carlos al III-lea si se mandreste cu titluatura de el mai mare palat din vestul Europei. Nu este si locul in care regele actual al Spaniei locuieste dar este administrat de Autoritatea pentru Patrimoniu National si reprezinta unul dintre cele mai pregnante simboluri spaniole. Merita vizitat si fotografiat indiferent de timpul pe care il aveti la dispozitie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.