Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in magicul Madrid

Barcelona, Valencia, Madrid… dintre atatea destinatii ale Spaniei, profund culturale dar incredibil de vii si energizante, singurul lucru dificil este alegerea celei mai potrivite. Fara a nega importanta si complexitatea celorlalte orase sau zone spaniole ale Peninsulei Iberice trebuie sa recunoastem Madridului meritul de a fi atat la propriu cat si la figurat centrul Spaniei fie a celei turistice, economice, culturale sau teritoriale. Din nefericire este imposibil sa captezi imaginea completa a acestui imens oras (imens in toate sensurile) intr-o vacanta de cateva zile, cateva saptamani sau chiar cateva luni. Frumusetea lui este si aceea de a oferi pe masura ce il descoperi, mai mult si mai mult…

Daca ajungeti in Madrid este pacat sa nu savurati un produs 100% spaniol – o corida unde va veti bucura (sau nu) de lupta toreadorilor cu taurii. Dincolo de prejudecati, credinte sau sensibilitati o astfel de ocazie trebuie valorificata. Las Ventas este cea mai mare arena de acest fel din intreaga lume – cu o capacitate de 25.000 de persoane si cu un program foarte tentant mai ales in sezonul turistic.


Inainte de a pleca la drum o planificare si o informare serioasa ar fi un lucru recomandat. Atractiile aceste capitale sunt nenumarate iar cunoasterea lor v-ar scuti de mult timp si nervi pierduti.

Madridul nu este un oras scump. Exista o multitudine de hosteluri sau case de oaspeti unde va puteti caza la preturi extrem de bune – 10, 15 euro pe noapte. Baza hoteliera este extrem de diversa, hotelurile de lux sunt multe, la fel si restaurantele sau magazinele. Totusi, cu putina atentie un buget minim de 20, 30 de euro pe zi este suficient. 40 de euro de persoana va garanteaza un sejur minunat in timp ce 60 de euro sunt suficienti pentru a nu acumula nici un fel de frustrare turistica. Preturile sunt aproximativ aceleasi ca in Romania, cel putin daca vorbimd de produsele “diverse”: o bere costa aproximativ 1 euro, intrarea intr-un club de noapte 10 euro, biletul de intrare in Muzeul Prado 6 euro, o sticla de apa minerala 35 de eurocenti.

Ofertele pentru Madrid sunt destul de diversificate. Astfel, un sejur de trei nopti de cazare cu mic dejun inclus oferit de agentia Azur Travel va va costa, in functie de tipul de cazare ales (hoteluri de trei sau patru stele), intre 435 si 700 de euro. In pret este inclus si biletul de avion dus-intors. Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

Agentia Open Tour promoveaza un pachet de weekend care include doua nopti de cazare cu mic dejun inclus la preturi intre 350 si 400 de euro. Tariful include biletul de avion dar nu si taxele de aeroport. Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

Sursa: Lazy.ro

Citeste articole asemanatoare pe Lazy:

Ultra-lux european - Top eleganta hoteliera

Ghidul celor mai romantice escapade pe apa

Top 5: mall-uri internationale
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.