Setari Cookie-uri

Petrece luna de miere in Madagascar

Acum 200 de milioane de ani Madagascarul, aceasta insula de dimensiuni generoase, era parte a Gondwana unicul bloc continental sudic. In urma cu 100 de milioane de ani Madagascarul s-a despartit de Africa si s-a stabilit la 400 de kilometri sud-est de tarmul continentului negru. Aceasta insula spectaculoasa este in prezent una dintre cele mai mari ale planetei (locul 4) si reprezinta pentru multi un continent in miniatura. Din punct de vedere turistic Madagascarul poate fi comparat doar cu fascinantele insule Galapagos. Aceasta limba de pamant din Oceanul Indian (care are o suprafata dubla fata de cea a Romaniei) este o destinatie exclusivista, extrem de tentanta si incredibil de provocatoare.

Acum 200 de milioane de ani Madagascarul, aceasta insula de dimensiuni generoase, era parte a Gondwana – unicul bloc continental sudic. In urma cu 100 de milioane de ani Madagascarul “s-a despartit” de Africa si s-a stabilit la 400 de kilometri sud-est de tarmul continentului negru. Aceasta insula spectaculoasa este in prezent una dintre cele mai mari ale planetei (locul 4) si reprezinta pentru multi un continent in miniatura. Din punct de vedere turistic Madagascarul poate fi comparat doar cu fascinantele insule Galapagos. Aceasta limba de pamant din Oceanul Indian (care are o suprafata dubla fata de cea a Romaniei) este o destinatie exclusivista, extrem de tentanta si incredibil de provocatoare.

Madagascarul, aceasta “alta lume” este pentru multi doar un vis. Pentru altii, insula din Oceanul Indian reprezinta un refugiu, un mic paradis, iar pentru cei care isi permit sa calatoreasca oricand si oriunde Madagascarul este un reper al salabticiei, frumusetii si diversitatii.

Citește și:

Salbaticie, particularitati si posibilitati

Prin relief, flora si fauna, Madagascarul se deosebeste de orice alt pamant al planetei. De aceea multi specialisti, cercetatori dar si simpli turisti i-au daruit acestei insule titulatura de “cel mai mic continent al lumii”. Aproximativ 80% din speciile de plante si animale prezente pe aceasta fascinanta insula sunt unice iar clima si indelungata izolare fata de factorul uman au transformat acest tinut intr-un veritabil laborator al evolutiei – o situatie asemanatoare cu cea intalnita in Galapagos.

Cu siguranta aceste atuuri plaseaza Madagascarul in topul destinatiilor perfecte pentru o experienta de tip safari. Intreaga insula este practic o mare rezervatie iar cea mai mare parte a turistilor care viziteaza Madagascarul sunt indragostiti de salbaticia acestei tari, de nenumaratele specii de animale care nu au inca “deprinderea” fricii de om, de bogatia vegetatiei si de amabilitatea, duiosia si generozitatea localnicilor.

Citește și:

Spre deosebire de tarile continentului african unde “safari” inseamna jeepuri, elicoptere si masuri de securitate pentru ca teribilele animale salbatice sa nu iti poata face rau, Madagascarul este tara “de pas”. Chiar daca distantele lungi se parcurg, normal, cu ajutorul autovehiculelor, safariul este de obicei facut perpedes. Aici nu exista serpi sau reptile veninoase, animalele nu ataca, nu devin agresive iar cu ajutorul unui ghid, a unei calauze “inchiriate” o asemena excursie in jungla insulara poate deveni cea mai fascinanta si sublima experienta de viata.
In natura, turistul poate admira specii existente doar aici. Lemurienii si fossele sunt mamifere unice in lume iar peste 90% din broastele testoase care traiesc aici… nu pot fi gasite altundeva pe planeta.

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.