Petrece luna de miere in Madagascar

Petrece luna de miere in Madagascar
Kudika
8 Aprilie 2008

Acum 200 de milioane de ani Madagascarul, aceasta insula de dimensiuni generoase, era parte a Gondwana ľ unicul bloc continental sudic. In urma cu 100 de milioane de ani Madagascarul s-a despartit de Africa si s-a stabilit la 400 de kilometri sud-est de tarmul continentului negru. Aceasta insula spectaculoasa este in prezent una dintre cele mai mari ale planetei (locul 4) si reprezinta pentru multi un continent in miniatura. Din punct de vedere turistic Madagascarul poate fi comparat doar cu fascinantele insule Galapagos. Aceasta limba de pamant din Oceanul Indian (care are o suprafata dubla fata de cea a Romaniei) este o destinatie exclusivista, extrem de tentanta si incredibil de provocatoare.

Atractii si recomandari

Exista sase parcuri nationale, rezervatii si arii protejate in Madagascar. Toate sunt de un real interes turistic. In afara de viata salbatica, de natura, pasari, animale si vegetatie, Madagascarul se mandreste cu 6000 de kilometri de coasta, cu o capitala fascinanta – Antananarivo si cu o viata rurala socanta pentru un turist mult prea modern.

Madagascarul nu trebuie privit ca o destinatie turistica obisnuita. Este insa locul perfect pentru aventurieri, pentru cei care vor sa experimenteze senzatii si moduri de viata sau de perceptie cu totul si cu totul noi. Astfel, printre posibilitatile de petrecere a timpului liber in Madagascar se afla safariul, catararea, scufundarile, plimbarile lungi prin jungla sau prin orasele mari, raftingul si sporturile extreme, precum si experienta contactului direct cu o populatie aproape primitiva dar extrem de frumoasa, calda si primitoare.

Poporul malgas, foarte omogen, este extrem de fascinant. Au orgini afro-asiatice si legaturi puternice cu pamantul, viata rurala, natura si agricultura. Mai putin de 20% din populatia Madagascarului face parte din mediul urban. Satele sunt extrem de multe iar frumusetea lor impresioneaza orice turist.

Antananarivo, orasul -capitala al Madagascarului este localizat in centrul insulei la o altitudine ce il face destul de greu accesibil – 1600 de metri. Cel mai mare oras al Madagascarului este si centrul cultural, religios, administrativ si economic al Republicii. Are o populatie de 800.000 de locuitori si cateva atractii turistice mai putin conventionale. Fondat in secolul al XVII-lea orasul este cunoscut astazi printre localnici sub numele prescurtat de Tana in timp ce francezii ii spun inca Tananarive. Printre atractiile locale se afla celor doua forturi construite la capatul de est si respectiv de vest ale orasului, Palatul Rova – construit in secolul al XIX-lea ca resedinta a dinastiei Merina, Muzeul de Istorie, Gradina Zoologica si, desigur, piata Zoma – a doua ca marime din lume dupa cea din Beijing.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri