Acum 20 de ani Marmaris nu era altceva decat un mic sat de pescari de pe coasta de sud-vest a Turciei. Astazi, statiunea este una dintre cele mai profitabile ale litoralului turcesc, iar sutele de mii de turisti care ajung an de an sa isi petreaca vara aici nu fac decat sa confirme importanta turistica a localitatii. Potrivita pentru toate tipurile de oameni, Marmaris combina frumusetea cadrului natural cu aerul cosmopolit si ritmul trepidant al cotidianului.

5 destinatii de vis pentru luna de miere

Viata de noapte este dintre cele mai active in timp ce sporturile nautice sunt practicate la cel mai inalt standard. Paradis al all inclusive-ului – cum este de fapt intreaga Turcie – Marmaris nu este nici pe departe o destinatie scumpa si nici prea pretentioasa. Este in schimb o destinatie a tuturor posibilitatilor. Aici va veti simti rasfatat, alintat si mereu tentat de o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber. Indiferent daca sunteti adeptul plajelor, al bailor de soare, al excursiilor lungi sau al shoppingului costisitor – Marmarisul poate fi destinatia perfecta.

Marmaris, intre coordonate

Marmaris are la sud Marea Mediterana, la nord Golful Gokova, la est lacul Koycegis in timp ce la vest se avanta in mare peninsula Datca.

Statiunea se afla exact in locul de intalnire dintre Marea Egee si Mediterana, in cel mai mare port natural al lumii, intre dealuri acoperite cu paduri de pini. Din punct de vedere administrativ Marmaris apartine provinciei Mugla si se afla la doar cateva mile marine de granita Greciei insulare. Exista de altfel o multime de excursii optionale cu feryboatul spre Rhodos sau insula Simy. Cadrul natural este unul de exceptie, asigurand turistilor o multime de culori pe tot timpul sezonului – destul de lung de altfel daca luam in considerare faptul ca din mai pana in octombrie statiunea este perfecta pentru majoritatea activitatilor de vara.

Istoric si atractii culturale

In urma cu mii de ani Marmaris era cunoscut sub numele de Physkos. Nu se stie exact in ce an a fost intemeiata asezarea, dar primele marturii scrise atesta existenta unui centru teritorial, comercial si militar inca din ultimul mileniul al erei trecute. In anul 138 orasul a fost cedat Romei si condus de catre generalii din Rhodos pentru inca cateva sute de ani. Abia in 1425 regiunea devine parte a Imperiului Otoman iar in 1521 sultanul Suleiman construieste o cetate care avea rolul de reduta importanta in planurile de atac si cucerire ale insulei Rhodos. Tot Suleiman si tot in anul 1521 a schimbat si numele asezarii din Physkos in Mimaras, termen care in limba turca insemna “spanzurati-l pe arhitect” – vorbe care, conform legendei, i-au apartinut sultanului nemultumit de felul in care muncitorii ii construisera cetatea.

Oferte Last Minute cu Avion Charter in August!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: