Setari Cookie-uri

Marmaris - paradisul dintre mari

Acum 20 de ani Marmaris nu era altceva decat un mic sat de pescari de pe coasta de sud-vest a Turciei. Astazi, statiunea este una dintre cele mai profitabile ale litoralului turcesc, iar sutele de mii de turisti care ajung an de an sa isi petreaca vara aici nu fac decat sa confirme importanta turistica a localitatii. Potrivita pentru toate tipurile de oameni, Marmaris combina frumusetea cadrului natural cu aerul cosmopolit si ritmul trepidant al cotidianului.

Castelul si partea veche a statiunii reprezinta cele mai importante puncte de atractie culturala. Cu o vechime de aproape jumatate de secol fortareata impresioneaza prin arhitectura robusta in timp ce zecile de case vechi si aleile cu trepte sau stradutele intortocheate din aria rezidentiala a Marmarisului (aflata in imediata vecinatate a castelului) intregesc atmosfera medievala, plina de culori a statiunii. Acest cartier, in care se afla locuinte construite pe tipicul provinciei Mugla – arhitectura unica in lume – este protejat prin lege, aflandu-se pe listele patrimoniului national.

Marmaris, un produs 100% turistic

Aflata la 60 de kilometri de capitala provinciei, Mugla si la aproximativ 40 de minute (cu vaporul) de insula Rhodos, Marmaris este o localitate al carei numar de locuitori creste enorm in sezonul turistic. Astfel, in timpul iernii oraselul nu numara mai mult de 15.000 de locuitori – cifra care reprezinta populatia stabila a localitatii, in timp ce, pe durata verii, nu mai putin de 75.000 de persoane se bucura de frumusetile acestei zone.

Citește și:

Cu dealurile sale care coboara lin in mare, cu plajele acoperite cu nisip fin, cu golfurile splendide, dar si datorita unui turism extrem de bine dezvoltat, Marmaris a reusit se concureze – ca numar de turisti si notorietate, cu statiuni extrem de celebre precum Kusadasi sau Bodrum.

Atractii turistice

Chiar daca, in trecut, Marmarisul nu era altceva decat un mic sat de pescari, iar in prezent pe timpul iernii aceasta localitate devine aproape pustie, vara aduce cu ea o atmosfera incarcata de veselie, culoare, caldura si frumusete. Marmaris este la ora actuala unul dintre cele mai imprtante porturi ale coastei turcesti la Mediterana si a devenit unul dintre punctele importante de oprire pentru vasele de croaziera sau yachturile magnatilor. Sporturile de apa sunt practicate la cel mai inalt nivel – exista mai multe centre de scuba diving, schi nautic, kitesurfing, surf, navigatia si altele.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.