Setari Cookie-uri

De ce sa alegi Elvetia pentru luna de miere

Rezultatul unei combinatii ciudate intre celti, elveti, burgunzi si romani, elvetienii sunt astazi un popor care imbina armonios cultura franceza, germana si italiana, mandru de istoria si rostul sau pe lume.

Rezultatul unei combinatii ciudate intre celti, elveti, burgunzi si romani, elvetienii sunt astazi un popor care imbina armonios cultura franceza, germana si italiana, mandru de istoria si rostul sau pe lume.

Te poti descurca usor cu elvetienii in oricare dintre limbile franceza, germana, italiana, intrucat acestea sunt limbi oficiale. Plus inca una - romansa (un fel de latina vulgara, asemanatoare cu limbile latine de azi, intalnita de altfel si in zone ale Spaniei si Italiei). Conform celor care ajung sa ii cunoasca, elvetienii sunt relaxati, veseli si lipsiti de orice suspiciune fata de ceilalti, si ma refer aici mai ales la strainii care aleg sa munceasca si sa locuiasca acolo pentru o perioada, si care practic sunt tratati ca orice elvetian. Bineinteles, cu conditia sa-si faca treaba.

Si asta pentru ca elvetienii sunt vestiti pentru harnicie si ordine, pentru seriozitatea si precizia cu care aleg sa-si faca munca. Si pentru punctualitate. Nu degeaba au cele mai bune ceasuri si cele mai utile briceaguri… Si cea mai buna CIOCOLATA !!

Citește și:

Daca vreti tendinte latine, mergeti spre Lugano, pe langa granita cu Italia, unde atmosfera este mai… mediteraneana. De altfel, in zona aceea si temperatura este mai calda, o diferenta de aproape 10 grade fata de restul Elvetiei. Aici peisajul alpin este inlocuit cu cel mediteranean, astfel ca se pot vedea chiar palmieri in zona Tesin, iar limba general vorbita este italiana, evident.

Elvetienii sunt petrecareti, asa ca in orice oras/orasel te vei opri vei gasi terasele pline de oameni; terase, din fericire, suficiente. Elvetia este cunoscuta de asemenea si pentru partiile de ski, unele dintre cele mai bune din Europa (era si normal, nu?). Insa in general Alpii se adreseaza cunoscatorilor in ale acestui sport, desi exista si destule partii pentru incepatori.

Elvetia: preturi, turism individual

Fara a fi la fel de scumpa ca Germania in privinta cazarii, Elvetia este totusi mult mai scumpa decat multe tari europene. Pentru a va caza la Interlaken, de exemplu, puteti gasi camere foarte bune la hoteluri de 2 stele incepand de la 70-80E/noapte/camera dubla, cu breakfast inclus.
Elvetia este deschisa turismului in orice sezon pentru ca, desi perioada de vara este destul de scurta, durand cam din iulie pana cel tarziu in septembrie, peisajul alpin al Elvetiei ramane incredibil de frumos indiferent de anotimp. Elvetia este o tara a muntilor si lacurilor, asa ca din acest punct de vedere anotimpurile conteaza mai putin.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.