Setari Cookie-uri

De ce sa alegi Elvetia pentru luna de miere

Rezultatul unei combinatii ciudate intre celti, elveti, burgunzi si romani, elvetienii sunt astazi un popor care imbina armonios cultura franceza, germana si italiana, mandru de istoria si rostul sau pe lume.

Geneva, cea mai mica metropola a lumii, se afla tot pe malul lacului cu acelasi nume, intre muntii Jura si Alpi. Pe langa frumusetea sa, mai exista un alt punct de interes, devenit simbolul orasului, celebrul jet d’eau inalt de 140 m, care tasneste din apele lacului. Si marele ceas florar cu un diametru de 16 m.
Zurich, un spectacol al ochilor, care iti ofera lanturi stralucitoare de magazine luxoase, aflate pe artera ce taie orasului in doua, cea mai animata si mai lunga artera comerciala; de pe ea poti intra oricand pe strazile laterale unde, pe partea stanga cum pornesti dinspre gara feroviara, intri intr-un labirint de stradute inguste, medievale, unde se pot vedea, incrustate intr-un zid, pe o bucata de marmura, inscriptii in limba latina care cuprind cea mai veche mentiune a denumirii orasului pe care i-au atribuit-o romanii: Turicum, ce candva a fost localitate intemeiata de catre acestia. Zurich este plin de zeci de lacasuri de cult, insa sigur nu-ti va scapa nevazuta Biserica Sfantul Petru, pe turnul careia se afla cel mai mare orologiu din lume, cu diametrul de aproape 9 metri. Atentie insa, gurile rele spun ca Zurichul este muult mai scump decat celelalte statiuni elvetiene, concurand cu Londra si Tokio!

Citește și:

In Lucerna/ Luzern, situat langa lacul Lucerna (Lacul celor 4 cantoane), poate fi vazut (si traversat) cel mai vechi pod din Europa, Podul Capelei/ Kapellbrucke, lung de 200 de metri, ce traverseaza raul Reuss, construit prin anii 1300. In urma incendiului din 1993, pagubele au fost de proportii, podul fiind ars aproape complet, doar capetele sale ramanand intacte. A fost refacut dupa forma si arhitectura sa veche.

La unul din capetele sale a existat ‘Turnul de Apa’ inalt de aproape 35 de metri, care a indeplinit diferite ’servicii’: mai intai punct de observatie, apoi inchisoare si sala de tortura, pentru ca mai tarziu sa devina arhiva a orasului. Ce ironic, nu?… Tot peste raul Reuss, in apropiere, se afla Podul Mortii/ Spreuer, ce dateaza din anul 1407, pe peretii caruia sunt imagini din sec. XVII ce reprezinta dansul mortii… Vestit este si Monumentul Leului, cioplit in stanca, ridicat in onoarea soldatilor elvetieni.
Berna, capitala Elvetiei, este vestita mai ales pentru arhitectura sa medievala foarte bine pastrata, cu un centru istoric format din 6 kilometri de arcade, motiv pentru care Berna si este declarata patrimoniu Unesco. Chiar si magazinele se afla in incinta unor cladiri vechi, medievale, ceea ce la da o atmosfera aparte. Tot aici pot fi vazute Turnul Orologiului, Catedrala Sfantul Vicentiu, Palatul Federal. Atractie turistica deosebita este considerata vestita ‘Groapa cu Ursi’.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.