Setari Cookie-uri

De ce sa alegi Elvetia pentru luna de miere

Rezultatul unei combinatii ciudate intre celti, elveti, burgunzi si romani, elvetienii sunt astazi un popor care imbina armonios cultura franceza, germana si italiana, mandru de istoria si rostul sau pe lume.

Sistemul de transport este foarte bine pus la punct, exista trenuri care ajung fix la ora anuntata (asa ca atentie pentru cei care practica sportul alergatului dupa tren), si autobuze care te duc direct la locurile de ski, de exemplu, in caz ca nu vrei sa mergi cu propria masina. Pentru a-ti face o idee de preturi, tine minte ca un CHF este circa 2.0470 lei. Iata de exemplu niste preturi de transport pentru Interlaken: http://www.mountainhostel.com/getthere.html

Anyway, preturile sunt ridicate pentru orice; astfel ca, daca vrei sa ajungi la o cheltuiala, sa zicem, de cca 40-50E de persoana/ zi, ia-ti mai bine o bicicleta! Poate chiar propria bicicleta, luata cu tine in portbagajul masinii. Elvetienii incurajeaza deplasarile sanatoase Si nu intra neaparat in restaurantele ce par pretentioase, ci in localuri accesibile, unde daca iti iei o bere si ceva mai ieftin de mancare, te costa in jur de 25-30E. Sau … apeleaza la supermarket-uri.

Citește și:

O intrare la muzeu costa in jur de 2,5-4E, un bilet de calatorie 1-2E, o cafea ~2,5E, o bere ~ 3E
Pentru studenti si copii se fac reduceri, mai ales pentru muzee si partii de ski.

Pentru cine vrea, switzerland.isyours.com/e/guide/basics/costs.html

Ce se poate vizita?

Pentru ca tot vorbeam de partea latina a Elvetiei, te poti opri in zona Ticino, aflata pe partea vestica a lacului Lugano. Poti ajunge aici cu masina, dar si cu avionul. Este zona potrivita pentru cine nu ar vrea sa guste atmosfera germanica.

In aceeasi zona, pe malul lacului Davos se afla cea mai mare statiune montana din Elvetia, statiune care-i poarta numele, celebra datorita starurilor care isi duc veacul pe aici. Insa probabil tocmai din aceasta cauza statiunea arata mai degraba a oras, plin de hoteluri si magazine pretentioase. Pentru iubitorii de ski, dar mai ales pentru incepatori si cei de nivel mediu, partiile din Davos sunt perfecte. Cat despre cei avansati, cel mai indicat ar fi sa se orienteze catre Valea Dischma sau altele, din zona Parsen, unde partiile sunt mult mai spectaculoase. In plus, statiunea practica preturi de doua ori mai mari decat alte statiuni elvetiene. Sfatul celor care au fost acolo era acela de a gasi loc de cazare si restaurant in statiunile din vecinatate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.