Ski-ul de lux inseamna, inainte de toate, intimitate. Pasionatii de ski ar face aproape orice pentru a se asigura ca isi vor petrece zile lungi si pretioase pe partie, cat mai departe de privirile indiscrete si tumultul vietii cotidiene. ForbesTraveler propune sapte destinatii chic, in inima muntilor americani, unde luxul se imbina cu relaxarea totala.

Luna de miere - destinatii ale placerilor interzise

Instructori privati de ski, cabane luxoase de lemn si servicii personalizate in cel mai mic detaliu. Asa arata vacanta ideala de ski. Adevaratii impatimiti ai sporturilor albe ar plati oricat pentru a savura imprejurimile muntilor in liniste deplina, in timp ce echipamentul de ski este incalzit si pregatit special de personalul hotelier privat, iar mancarea si bautura se servesc imediat cat ai pocni din degete.

Lux suprem? Propriul tau refugiu in munti iti garanteaza confort maxim: un bucatar-sef , un maseur, chiar si un instructor de yoga. Elicopterul inchiriat survoleaza adanc in muntii canadieni de fiecare data cand ai chef de o mica aventura, si nu cand stabileste grupul plecarea in munti. Iar daca te aventurezi cu cine trebuie, e posibil sa primesti o invitatie la singura statiune de ski privata din lume, unde impreuna cu 250 de membri veti avea la dispozitie peste 8.000 kilometri patrati doar pentru voi.

Aspen (Colorado) este cu siguranta cea mai cunoscuta statiune de ski nord-americana. Beaver Creek redefineste insa sinonimul luxului in ski. Hotelul Ritz-Carlton de aici te intampina cu un centru spa de vis si camere largi, spatioase, care ofera imaginea partiilor de ski. Insa nimic nu se compara cu a fi deasupra partiilor, in singuratatea muntilor, departe de agitatia celebrului Ritz Trapper's Cabin va multumi cu siguranta excentricii amatori de ski.

Tot in Colorado, la Telluride, Franz Klammer Lodge este destinatia perfecta pentru a admira partiile de ski, insa Tempter House se afla deasupra lumii, la o altitudine de 3.700 metri, oferind o panorama superba de 360 de grade si skimobil. Lux deplin, la 5.000 dolari (aproximativ 3.500 euro) pe noapte.

Nu numai Colorado te imbie la visare. In Wyoming, la Jackson Hole, uita de hotelul Four Seasons si ia urma templului minimalist Amangani. Parte a grupului Amanresort, cabana ofera 40 de camere de lux, cu preturi incepand de la 650 de dolari (450 de euro) pe noapte.

Iar in Utah, faimoasa Stein Eriksen Lodge din Deer Valley, renovata pentru 7 milioane de dolari (4,85 milioane de euro), este gata sa-si intampine oaspetii, daca acestia nu s-au cazat deja la elegantul Chateau din Silver Lake. Iar daca 7 milioane de euro vi se pare prea mult pentru o statiune de ski, Ski Magazine Dream Home, construit in martie 2007, valoreaza nici mai mult, nici mai putin de 15 milioane de dolari (10 milioane de euro).

Luna de miere... ca un ring de dans
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: