Cunoscute in intreaga lume sub denumirea de "haciendas", conacele marete din Mexic aduc inca aminte prin fiecare detaliu arhitectural sau de decor de caselele vechilor nobili veniti pe aceste taramuri din Spania, cu sute de ani in urma.Forbestraveler ne prezinta cele mai interesante constructii care dateaza din acea vreme, dar care au fost reamenajate, devenind veritabile hoteluri de lux de tip boutique.

5 Plaje de vis pentru o luna de miere ca-n povesti

Hacienda Petac, Yucatan
Veche asezare a Imperiului Maias si apoi, pe rand, ferma de animale si plantatie de agave, terenul pe care se afla astazi Hacienda Petac a fost parca destinat schimbarilor.

Actualii sai proprietary, Chuck si Dev Stern, au indragit din prima clipa locul si au decis sa transforme aceasta resedinta intr-o vila de vacanta. In urma restaurarii, aceasta superba “hacienda” si-a pastrat caracteristicile arhitecturale specifice secolului al XVIII-lea.

Vila cu cinci dormitoare, pardoseala pictata manual si piese de mobilier ce dateaza de sute de ani este una dintre cele mai intime din Mexic, o adevarata experienta a luxului, departe de aglomeratie.

Hacienda de los Santos Resort & Spa, Sonora
Cand spaniolii au inceput sa extraga argint din Aduana, un mic oras de la poalele muntilor Sierra Madre, zona s-a transformat complet.

Proprietatea care avea sa devina mai tarziu Hacienda de los Santos Resort & Spa, a fos initial construita in mod special pentru unul dintre cei mai influenti baroni din regiune.

Astazi, hotelul de lux este format din trei case vechi legate prin pasaje de piatra si mici poduri si este inconjurat de o vegetatie de vis.

Camerele hotelului sunt atent amenajate cu obiecte de arta mexicana si mobilier de colectie, iar barul hotelului se lauda cu mai mult de cinci sute de feluri de tequila.

Hacienda Santa Rosa de Lima, Yucatan
Restaurarea cladirii care dateaza din secolul al XIX-lea a pastrat intacte caracteristicile arhitecturale ale cladirii, conferindu-i o atmosfera generala desprinsa din secolul trecut.

Adevaratul motiv pentru care Oana Roman nu pleaca in luna de miere
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: