Setari Cookie-uri

Luna de miere in cele mai frumoase Haciendas

Cunoscute in intreaga lume sub denumirea de "haciendas", conacele marete din Mexic aduc inca aminte prin fiecare detaliu arhitectural sau de decor de caselele vechilor nobili veniti pe aceste taramuri din Spania, cu sute de ani in urma.Forbestraveler ne prezinta cele mai interesante constructii care dateaza din acea vreme, dar care au fost reamenajate, devenind veritabile hoteluri de lux de tip boutique.

Cele unsprezece camere destinate turistilor sunt inalte de aproape sapte metri si decorate cu mobilier sculptat in lemn de esenta tare.

De asemenea, gradinile cu flori si intinsele suprafete verzi reprezinta decorul perfect pentru relaxarea deplina a oaspetilor.

Hacienda Katanchel, Yucatan
Construita in secolul al XVII-lea, Hacienda Katanchel a reprezentat initial o ferma de animale construita de spanioli, dar si-a atins momentul de glorie abia in secolul al XIX-lea, odata cu transformarea acesteia intr-o intinsa suprafata cultivata cu andive.

Restaurata si deschisa publicului in anul 1996 ca hotel de lux, Hacienda Katanchel este una dintre cele mai vechi din Yucatan, decorata cu veritabile obiecte de arta si piscine alimentate cu ape minerale de izvor.

Jungla inconjuratoare, formata din flora tropicala confera relaxare turistilor, iar tratametele spa sofisticate evidentiaza caracterul modern al acestui hotel.

Citește și:

Hacienda de San Antonio, Colima
Germanul Armando Vogel si sotia de origine mexicana a acestuia, Clotilde Quevedo de Vogel au construit impreuna aceasta resedinta eleganta in vestul Mexic-ului, in anul 1879.

Casa se afla pe o suprafata cu peisaj pitoresc, gradini, livezi si plantatii de cafea care se intind pana la poalele vulcanului Volcan de Fueg.

Peisajul este asadar unul de vis, de la gradinile atent ingrijite, fantanile cu apa limpede si lamai sau portocali de o parte si de alta a drumurilor.

Cele douazeci si cinci de apartamente spatioase au peretii decorati cu caramizi si balcoane pentru ca fiecare oaspete sa poata admira peisajul.

Hacienda Xcanatún, Yucatan
Construita in secolul al XVIII-lea pentru a sprijini agricultura locala, ferma s-a orientat ulterior spre cultura de andive sau “aurul verde”, devenind una dintre cele mai productive proprietati din regiune.

Citește și:

Astazi, cele optsprezece apartamente de lux poarta amprenta stilului local, de la perdelele albe din bumbac si pana la marmura si pietrele folosite la decorarea bailor grandioase.

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.