Setari Cookie-uri

Curtea casatoriei mele si capra vecinilor

Inainte de toate vreu sa incep cu afirmatia ca sunt barbat! Da, sunt de sex masculin si am taria de a-mi exprima parerea despre casatorie, amante, sa vorbesc despre iubire (ce rusinos pentru un barbat nu? Adica sunt... cum sa zic, sensibil sau slab de inger), despre... moda, capra vecinilor si mai ales sotia mea.

Inainte de toate vreu sa incep cu afirmatia ca sunt barbat! Da, sunt de sex masculin si am taria de a-mi exprima parerea despre casatorie, amante, sa vorbesc despre iubire (ce rusinos pentru un barbat nu? Adica sunt... cum sa zic, sensibil sau slab de inger), despre... moda, capra vecinilor si mai ales sotia mea.

Pare mai mult o insiruire de idei, dar toate au legatura intre ele. Sunt satul sa ma ascund de oameni, sa imi ascund pana si gandurile nobile, sa afisez fata de “barbat” actual, plin de orgolii, cu o tarie de fier, salivand dupa bere si un meci, indragostit de femei usoare sau de un amplu palmares, ca de, cu ce sa ma laud eu mai bine! Ma-m saturat de dorintele departe de umanitate ale majritatii femeilor, care pretind a cauta protectie, romantism, un tip inteligent, dar daca nu ai o casa, o masina si un buzunar gros cu care sa poti cumpara pretentii si stelele hotelrilor brusc nu mai esti bun, oricat de protectiv, atent si inteligent ai fi. A, am uitat sa precizez ca tricoul mulat pe burta. NU vreau sa jignesc pe nimeni, insa nu pricep de ce s-au schimbat atat de mult perceptiile asupra oamenilor, asupra relatiilor? De ce primeaza (nu spun, domane fereste, ca nu sunt exceptii) placerile care tin de materialisn si mai putin de ceea ce este omul cu adevarat? Nici nu ma mira rata divortulrilor. Barbati volenti, dar cred ca destul de destepti in arta manipularii de reusesc sa isi tina iubitele in continuare in realatie, femei cu suflet inselate, pe a caror demnitate si bunatate se calca fara mila si amante cu buze siliconate ce starnesc foruri cand rostesc in tonalitati ascutite: “iubi, te iubesc, cred” dar carora daca le spui ca ai dori sa imparti viata cu ele, eventual pecetluind ravniri printr-un inel, dispar in acelasi neant din care au aparut.

Citește și:

Peste tot se sustin barfele, viata destramata a vedetelor, la televizor nimic constructiv, cultural, doar femei cat mai goale, facandu-se haz de necaz si popularizandu-se viata unor oameni care de fapt… n-au viata! Poate de aici si toata influenta asta asupra mentalitatii, poate si plictiseala mana vecinii sa asculte cu paharul la peretele vicinlor, la ce-or vorbi, ce-or pune la cale, cum fac dragoste etc. Jenand, de-a dreptul jenant si sunt atat de revoltat pentru ca toate astea m-au afectat si pe mine. Nu mi-ar pasa de cei care mananca seminte in fata blocului, sprijinind gardurile si golind sticle de bere, poate doar somnul sa-l deranjeze, dar am invatat sa dorm si-n sunetele lor mai mult animalice decat elevate. Nu m-ar deranja ca ma asculta vecina, ca e cu ochii pe “capra” mea, ca ma vorbeste de rau sau ca in cartier rasuna muzici care mie nu imi plac, asta e, cred ca mai avem mult pana la civilizatie si cel mai rau imi pare ca am ajuns sa cred ca ne complacem in toate astea. Ca de, toti avem dreptul la viata si ne impunem placerile ca in jungla, cine-I mai violent sau mai tupeist castiga. Poate aici e prostia desteptilor, si anume ca se lasa dusi de acceptare, de lasitate…

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.