Setari Cookie-uri

Despre secretele unei relatii

Nu trebuie sa mai ai nevoie de ei mi s-a zis o ipoteza a unei femei care isi doreste sa-si refaca viata langa un el, intr-o relatie.

Am descoperit dupa multe experiente, dupa ce am fost in ambele tabere , ca niciunul din scenariile de mai sus nu reprezinta formula unei relatii fericite.

Lucrurile se pot schimba mai repede daca te astepti, relatiile tale pot fi asa cum iti doresti.
Reteta succesului in absolut orice o reprezinta cunostintele si mai mult decat atat, abilitatea de a pune in practica aceste cunostinte.

La fel se intampla si in relatii.

Fie ca vrei sa iti refaci viata dupa o experienta esuata, fie ca acum te initiezi in arta relatiilor, oricat ai nega ai o nevoie fundamentala care se cheama nevoia de conexiune sau dragoste.

Si daca tu o ai la fel si ‘’El’’ o are.

Conform psihologiei nevoilor umane cu totii avem 6 nevoi principale umane.

Cat de important e sa stim care sunt acestea , cum ni le satisfacem si cum influenteaza acestea relatiile noastre de cuplu.

Citește și:

Asa cum fiecare fiinta umana are aceste nevoi la fel si relatia ta de cuplu , pentru a functiona bine , asa cum iti doresti,trebuie sa isi indeplineasca anumite nevoi.

Daca ceva nu functioneaza asa cum trebuie ia in considerare urmatoarele:

Intrebari ajutatoare:

1. Cine simte importanta relatiei?
2. Cum pot face sa arunce armele?
3. Ce nevoie nu sunt indeplinite?
4. Unde sunt indeplinite totusi nevoile care lipsesc in cuplu?

Un om de succes cu care sunt total de acord m-a invatat ca nevoile fiecarei fiinte umane se prezinta in felul urmator:

El sau ea, indiferet de gen, nationalitate, pozitie sociala, conturi in banca, cu totii avem nevoie de SIGURANTA, sau CONFORT in relatie.

Acum intreaba-te cum iti indeplinesti tu aceasta nevoie de siguranta si cum isi satisface partenerul tau aceasta nevoie. Daca in cazul vreunuia din voi aceasta nevoie este indeplinita extern, atunci aici s-ar putea sa fie o problema.

Citește și:

Pe langa nevoia de siguranta si confort, oamenii au nevoie de DIVERSITATE, de nesiguranta, de surprize si provocari. Altfel apare plafonarea. Cu totii spunem ca ne plac surprizele, insa de fapt ne referim la surprizele placute, la surprizele care intruchipeaza de fapt o dorinta de-a noastra.

Celelate le luam ca pe o amenintare.

Poate ai auzit expresia, pentru orice femeie exista un barbat care s-a plictisit de ea. Hmm, ma intreb daca este o preconceptie sau pur si simplu efectul plafonarii fetelor dupa ce se vad in relatie. Daca nu-l stimulezi, daca nu ii oferi provocari partenerului tau, s-ar putea sa caute diversitatea in alta parte.

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.