Setari Cookie-uri

Despre secretele unei relatii

Nu trebuie sa mai ai nevoie de ei mi s-a zis o ipoteza a unei femei care isi doreste sa-si refaca viata langa un el, intr-o relatie.

Daca un barbat nu se simte iubit, poate alege sa plece, te sfatuiesc sa aflii care e modul lui de a se simti iubit , si inainte de a spune ‘’i-am dat totul’’, sa te gandesti daca nu cumva i-ai dat tot in afara de ce avea el nevoie.

Interesele comune sunt una din parghiile reusitei unei relatii dar diferentele intretin focul pasiunii. Un echilbru perfect poate da nastere unei relatii fericite.

Am sa-ti mai spun ca dintre cele 6 nevoi umane fiecare din noi avem 2 care primeza.

Cele cateva ipoteze de mai sus pot deslusi doar cateva din problemele care pot aparea intr-o relatie si care se leaga de nevoile individuale ale fiecaruia si nevoile relatiei voastre.

Pentru a combate toate neintelegerile dintre voi, pentru a putea deslusi radacinile neintelegerilor dintre voi si a incepe sa experimentezi o relatie fericita te poti folosi de informatiile pe care ti le-am dat.

Citește și:

Si pentru ca teoria fara practica nu inseamna nimic te las cu un set de actiuni.

Incepe prin a-ti pune urmatoarele intrebari. Pentru a fi sigura ca exercitiul are efect poti sa-ti notezi raspunsurile:

Care sunt primele doua nevoi umane ale tale?
Cum iti indeplinesti aceste nevoi?
La lucru?
Acasa?
Cu rudele?
Singura?

Ia-ti timp si gandeste-te bine la fiecare raspuns. Nu uita ca pretul este fericirea relatiei tale de cuplu. Cred ca merita atentia ta cateva minute.

Ce trebuie sa se intample sa simti ca aceste nevoi iti sunt indeplinite?
Cat de des trebuie sa se intample si cu cine?
Raspunzi mai bine la cuvinte, atingeri, indicii vizuale, cadouri sau gesturi?
La ce nivel ii indeplinesti nevoile celuilalt? Incearca sa aflii cum isi indeplineste el fiecare nevoie a sa. O poti face prin intrebari directe sau prin a-l supune unor teste. Esti destul de inteligenta si cred ca poti fi creativa. Foloseste o scara de la 1 la 10 pentru fiecare nevoie.

Citește și:

Fa la fel pentru nevoile tale. Raspunde-ti la urmatoarele intrebari:

Cata varietate primesc de la tine? Cat sunt de sigura, cat de importanta ma simt? Cata dragoste primesc de la tine? Cata dezvoltare primesc si cata contributie aduc relatiei noastre?

Dupa ce ai facut evaluarea intreba-ti partenerul ce ar trebui sa se intample pentru ca nevoile lui sa fie indeplinite.

Fii sincera cu tine, si fii sincera cu el, altfel nu ati rezolvat nimic. Comunicati-va aceste nevoi si poate asa veti descoperi sursa multora din neintelegerile voastre.

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.