Setari Cookie-uri

Despre secretele unei relatii

’Nu trebuie sa mai ai nevoie de ei’ mi s-a zis… o ipoteza a unei femei care isi doreste sa-si refaca viata langa un ’el’, intr-o relatie.

Iti spuneam la inceput de doua scenarii care se identifica cu nivelele unei relatii.

La nivelul 1 conteaza doar nevoile tale, vrei sa fii independenta, te folosesti de el pentru a-ti lua atat cat ai nevoie din relatie si nu iti pasa daca nevoile lui sunt satisfacute sau nu. Acest tip de relatie nu va functiona pe termen lung.

La nivel 2 totul se bazeaza pe un schimb, fac ceva pentru tine, daca faci ceva pentru mine. La fel acest gen de relatie nu va functiona pe termen lung.

Iar la nivelul 3 partenerii au grija de nevoile lor si au grija de nevoile partenerului. Daruiesc neconditionat, fara a masura cantitativ. Aceste gen de relatie este relatia care functioneaza pe termen lung .

Nu uita, arta dragostei se cere invatata! Acorda-ti timp pentru dragoste, asa cum o faci pentru cariera, pentru viata personala.

Articol de Cristina Miculete, viitor psiholog, trainer dezvoltare personala in formare.

Citește și:

Daca vrei sa citesti imediat materialul gratuit scris de mine Arta Feminina a dragostei-Ingrediente si otravuri , despre cum sa experimentezi arta dragostei si cum sa ai o relatie sanatoasa intra pe www.artafeminina.ro

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.