Setari Cookie-uri

Incesturile, relatiile blestemate ale istoriei

Incestul este cu siguranta una dintre cele mai grave infractiuni de natura sexuala. Istoria, religia si realitatea anilor trecuti au confirmat astfel de relatii bolnavicioase, cazuri incredibile de iubire denaturata: Casanova si fiica sa Leonilda, Caligula si sora sa Drusilla, Lot si fiicele sale, Faraonul Akhenaten si Tanara Doamna.

De o inteligenta sclipitoare, iubind artele, literele si frumosul, Casanova s-a lasat antrenat in meserii diverse. Le-a incercat pe mai toate, printre functiile pe care le-a indeplinit numarandu-se cea poet si scriitor, secretar, spion, bibliotecar, soldat, violonist, etc. Punctul de referinta al operei sale scrise ramane insa opera autobiografica “Istoria vietii mele” in care isi asterne memoriile, dar prezinta in acelasi timp obiceiurile si traditiile societatii italiene si europene din secolul XVIII.

Imparatul Caligula si sora sa Drusilla – Imparatul care isi iubeste sora

Caligula sau Caius Iulius Caesar Germanicus, cel de-al treilea imparat roman (a condus imperiul intre 37-41), asasinat in 41, a ramas cunoscut in istorie pentru felul excentric si extravagant de a conduce imperiul, dar si pentru despotismul sau crud si abuzurile politice. In istorie sunt mentionate insa si slabiciunea si iubirea bolnavicioasa, anormala pe care imparatul a manifestat-o pentru cele trei surori ale sale: Agrippina, Drusilla si Iulia Livilla. Sora sa favorita ramane insa Drusilla. Se spune ca Drusilla era de o frumusete rapitoare si ca avea o mare influenta asupra lui Caligula, mult mai mare chiar decat cea exercitata de sotia lui Caligula. Drusilla este desemnata de fratele sau sa administreze treburile curtii imperiale. In momentul in care Caligula a ajuns imparat, a ordonat ca aceasta sa divorteze, devenind amanti.

Cand Drusilla moare in 38, imparatul Caligula se poarta precum un vaduv indurerat. Nu se sinchiseste sa-si ascunda durerea profunda, ba chiar o afizeaza in vazul lumii. Isi inmormanteaza sora cu onoarea cuvenita unei sotii imparatese, ii jeleste moartea, convinge senatul sa-i acorde post-mortem titulatura de “diva Drusilla”, iar reprezentarile sale din acea perioada o infatisaza ca pe o zeitate similara lui Venus. Chiar daca legaturile de natura sexuala dintre fratele si sora cu sange albastru nu au fost atestate in mod cert de istorie, se spune ca imparatul Caligula nu si-a revenit niciodata dupa moartea surorii sale. Iubirea pe care o simtea pentru ea era “bolnava”, impotriva normelor morale si sociale, iar Caligula ajunge aproape de nebunie. Incestul nu era insa tocmai o anomalie in acea perioada.

Lot si fiicele sale – Incestul din Biblia sfanta

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.