Setari Cookie-uri

Incesturile, relatiile blestemate ale istoriei

Incestul este cu siguranta una dintre cele mai grave infractiuni de natura sexuala. Istoria, religia si realitatea anilor trecuti au confirmat astfel de relatii bolnavicioase, cazuri incredibile de iubire denaturata: Casanova si fiica sa Leonilda, Caligula si sora sa Drusilla, Lot si fiicele sale, Faraonul Akhenaten si Tanara Doamna.

Relatiile sexuale intre frati si surori, parinti si copii sau intre rudele aflate in linie directa sunt considerate imorale din considerente biologice, genetice si religioase. Normele sociale interzic incestul. Biserica si religia il interzic cu desavarsire si il condamna, considerandu-l un pacat capital. Insa Biblia mentioneaza astfel de cazuri in povestea lui Lot si a fiicelor sale, o poveste in care cuvantul “tata” este pangarit, iar feminitatea este privita intr-o maniera degenerativa, deloc inocenta si magulitoare. Personaj biblic, nepot al lui Avraam, Lot este singurul barbat salvat de Dumnezeu de la focul si pucioasa care s-au napustit asupra oraselor Sodoma si Gomora, orase pacatoase ale caror locuitori traiau "impotriva firii", practicand orgiile sexuale. Pentru ca sotia lui Lot nu a ascultat sfaturile ingerilor si a privit inapoi spre Sodoma, a fost transformata in stana de piatra. Ramas doar cu fiicele sale, Lot trebuie sa se adaposteasca intr-o pestera. Crezand ca este singura lor sansa de a avea urmasi si astfel de supravietuire a umanitatii, fiicele isi imbata si isi seduc propriul tata, intretinand relatii sexuale cu acesta. Mai tarziu, nasc doi copii. Lot, tatal copiilor, este totodata si bunicul lor.

Faraonul Akhenaten si sora sa - Parintii lui Tutankhamo, un faraon debil

In lumea faraonilor, incestul nu era privit ca pe un lucru interzis, gresit, ci ca pe o metoda de conservare a sangelui roial si a puterii. In repetate randuri, faraonii se casatoreau cu propriile surori sau in unele cazuri, cu propriile fiice. Versurile poemelor din Egiptul antic acorda relatiei sora-frate aproape aceeasi semnificatie pe care am acorda-o astazi unei relatii de iubire dintre un barbat si o femeie. Faimoasa Cleopatra spre exemplu s-a casatorit la varsta de 18 ani chiar cu fratele sau (12 ani) si mai tarziu cu un alt frate al sau, Ptolomeu XIV. Din punct de vedere genetic insa, progeniturile cu sange albastru nascute din astfel de legaturi incestuoase sufereau adesea de anomalii fizice si boli genetice grave, care le grabeau sfarsitul sau ii condamnau la suferinte fizice si psihice.

Stim cu totii cine a fost faraonul egiptean Tutankhamon, dar abia recent, prin analiza AND-ului, oamenii de stiinta au descoperit care este adevarata paternitate a acestuia. Tatal biologic al tanarului faron mort la varsta de 19 ani era faraonul Akhenaton - casatorit cu frumoasa Nefertiti. Pentru ca aceasta nu ii daruieste niciun copil de origine masculina, Akhenaton se casatoreste cu sora sa ( despre care istoricii presupun ca este fie Nebetah, fie Beketaten) care il naste pe Tutankhamon. Asadar, Tutankhamon este rodul iubirii incestuoase dintre frate si sora. Tanarul faraon este insa fragil din punct de vedere fizic, sufera de anumite deformari ale oaselor si pentru a putea merge avea nevoie de sprijin. In mormantul sau au fost gasite bastoane.

Foto interior 1 si 2: Wikipedia

Featured foto by pink panda via Shutterstock

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Prea mult ca sa mai ramana macar putin...
Scrisoare catre amanta tatalui meu
Ti-e teama ca vei ramane singura pentru totdeauna?

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.