Ne casatorim, dar... suntem compatibili sexual?

Ne casatorim, dar... suntem compatibili sexual?
Kudika
26 Iulie 2011

De multe ori ne intrebam ce inseamna a fi compatibili, exista vreun instrument de masurare a acesteia, si mai ales, cum explicam potrivirea sexuala?

De multe ori ne intrebam ce inseamna a fi compatibili, exista vreun instrument de masurare a acesteia, si mai ales, cum explicam potrivirea sexuala? Sunt convinsa ca primul gand ce va va trece prin minte e legat de MARIME. Ei bine, aflati ca nu asta conteaza! Chiar daca ne putem ascunde nepotrivirea in spatele explicatiei medicale anatomice si functionale a durerilor, inflamnatiilor, a lungimii, grosimii, odata ce exista Dragoste, Implicare Emotionala si Fantezie majoritatea cuplurilor se potrivesc.

compatibilitate sexualaAtunci cand femeia sustine cu tarie ca nu marimea e importantanta totul e OK, insa situatia devine dificila pentru barbati a caror dotarea nativa nu a fost prea darnica. In realitate, foarte rar se intampla ca doi oameni sa fie legati de compatibilitatea organelor sexuale. Ganditi-va pentru o secunda la sutele de ani in care relatia sexuala venea doar dupa oficializarea casatoriei, dupa ce intre viitorii soti se creau angajamente, legaturi stranse de familie, iar institutia casatoriei nu prea accepta divortul " traiau acei oameni o viata intrega de chin si suferinta? Atunci inseamna ca parteneriatul sexual nu e chiar atat de important pe cat am vrea sa credem.

Unii ar purea spune, tot raportandu-se la istorie sau filosofie populara ca sexul face si desface sau toate se rezolva-n pat. Da, ne putem gandi la cat de important e sexul pentru stabilitatea temporara a unei relatii daca aruncam o privire asupra studiilor de specialitate: atunci cand merge conteaza in proportie de 20%, cand nu merge cantareste mult mai mult 80%. Dar cum nu merge? Inseamna ca exista o incompatibilitate? Cum e sa nu ne potrivim? Se strica masinaria dragostei sau vorbim de cu totul altceva: a fi compatibili sexual presupune ca atitudinile, comportamentele, asteptarile, fantezii noastre si ale partenerului sa convearga, la un moment dat.

Nu suntem compatibili din prima noapte, avem nevoie de timp, de intimitate pentru a-l invata pe celalalt ce si cum imi place; de unde si expresia ce s-a intamplat odata nu se stie daca se va mai intampla si a doua oara, ce s-a intamplat de doua ori sigur se va intampla si a treia oara. Deci, placerea, extazul vine odata cu pofta de celalalt.

Nimeni nu poate afirma ca intr-o relatie satisfacatoare pentru cei doi, sexul conteaza cel mai mult, nu e suficient pentru a ne tine conectati, pentru a ne stimula dorinta de a fi cu acel om. Insa, apreciem, de foarte multe ori, compatibilitatea sexuala dupa frecventa momentelor de intimitate si ce ne facem atunci cand pentru unul dintre ei satisfacator este de 4 ori/an iar pentru celalalt de 4 ori/saptamana? Cu siguranta, relatia dintre cei doi va avea de suferit, decalajul e mult prea mare!!! Cine greseste, cel cu un libidou scazut sau cel cu apetitul normal? nici unul si amandoi! Ar putea fi vorba de o negociere asupra frecventei cu care sa faci dragoste?

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri