Setari Cookie-uri

Ne casatorim, dar... suntem compatibili sexual?

De multe ori ne intrebam ce inseamna a fi compatibili, exista vreun instrument de masurare a acesteia, si mai ales, cum explicam potrivirea sexuala?

Oamenii isi arata mai intai interesul pentru gandurile si trairile partenerului, isi doresc intimitatea si, in felul acesta isi dau curajul de a-si descoperi trupurile, in toata goliciunea lor. Daca oferi partenerului ceea ce isi doreste vei fi, inevitabil, satisfacut deoarece si el, la randu-i, va fi dispus sa-ti gratifice interesul pentru placerea lui. Acest tip de comunicare si daruire sexuala reciproca este apanajul unei relatii profunde, nicidecum al intalnirilor de-o noapte. Conectarea emotionala este sursa sexului de calitate, a unei relatii sanatoase si in afara patului.


Sexul nu rezolva (poate doar temporar) profunzimea unei relatii. Implicarea sexuala poate crea probleme doar dupa ce romantismul a palit.


De multe ori salvarea relatiei consta in a face sex cu acea persoana, dar reconectarea e doar fizica si pentru scurt timp. A fi cu cineva doar pentru un parteneriat sexual e insuficient, ne dorim sa traim mitul celeilalte jumatati, sa simtim acea relatie speciala in care ACEA persoana te iubeste atat de mult incat te-a asteptat, inca inainte de a te cunoaste.


Daca singurul criteriu al relatiei este compatibilitatea sexuala atunci nu vei depasi accidentele partenerului, nu vei fi poate suficient de tolerant in ecuatia cat investesc cat primesc.




Autor: Mirela Zivari
Institut: www.terapiam.ro
Sursa articol: Psiholife.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.