Setari Cookie-uri

Ne casatorim, dar... suntem compatibili sexual?

De multe ori ne intrebam ce inseamna a fi compatibili, exista vreun instrument de masurare a acesteia, si mai ales, cum explicam potrivirea sexuala?

Unii cercetatori spun ca Da, e in avantajul relatiei si intimitatii sa-ti planifici saptamanal numarul partidelor de sex, astfel jocul devine amuzant cand trebuie sa-i amintesti partenerului ca a ramas restant si trebuie sa plateasca penalizari. In plus, aceiasi cercetatori sunt de parere ca nu trebuie sa asteptam sa ne vina cheful deoarece acuzele de oboseala si durere de cap isi gasesc rezolvarea tocmai in medicamentul universal (acea aspirina a saracului) numit SEX. Efectele revigorante ale dusului de hormoni sunt explicate de specialisti chiar si prin invadarea trupului de serotonina si occitocina, binecunoscutele ingrediente ale relaxarii.


Compatibilitatea sexuala are insa izvorul, greu de crezut, in intimitatea emotionala a cuplului si chiar se recomanda ca prima noapte de dragoste sa vina dupa ce s-a creat acel angajament inteles ca dorinta si nevoie de celalalt. Avem oare rabdarea necesara?


Romantismul, tandretea, imbratisarile, saruturile si atingerile sub clar de luna mai sunt oare secretele compatibilitatii sexuale? Multi spun ca Da si mai ales pentru debutul fericit al unei relatii, ne dezvoltam pulsiunea si dorinta sexuala pentru partener gustand din fiecare cate putin.


A fi compatibili sexual inseamna sa avem atitudini identice in ceea ce priveste sexul: sa ne putem impartasi, fara jena, fanteziile sexuale, sa ne dezvoltam sexualitatea prin celalalt, sa ne simtim completi, impliniti prin partenerul nostru, sa ne exploram si rafinam simturile, sa ne afisam nuditatea fara retineri. Respectarea dorintelor sexuale ale partenerului este o regula de baza a potrivirii sexuale, performanta orgasmului nefiind doar o calitate personala ci a dinamicii jocului erotic, care se creeaza si recreeaza de cei doi, fiecare asumandu-si dorinta si placerea celuilalt.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.