Setari Cookie-uri

Mai mult, mai putin sau 'maritata doar pe jumatate'...

In opinia Pamelei Haag, mariajul secolului XXI se bazeaza mai mult pe conventie si pe obligatii decat pe romantism si iubire. Multe dintre cuplurile actuale sunt prinse in casnicii semifericite sau doar pe jumatate.

Mariajul in care toate responsabilitatile cad pe umerii sotiei

Conform Pamelei Haag, in aceasta tipologie de casnicie, femeia este cea care joaca rolul barbatului din familiile de altadata: ea este cea care trebuie sa intretina financiar familia, insa tot ei ii revine si rolul suplimentar, acela de a se ocupa si de treburile casnice si gospodaresti, precum si de educatia copilului. Sotia este solicitata atat la locul de munca (este poate chiar angajata intr-un job pe care il face ‘de nevoie’), cat si acasa pentru a putea veni si in sprijinul sotului care urmareste implinirea sa artistica. Sotul joaca rolul ‘boemului” care traieste ‘sprijinit de sotie. Sotia este suprasolicitata din toate punctele de vedere. Uneori, pe umerii sai sta mai multa greutate decat poate duce.

Mariajul cu sindromul Ed McMahon

Citește și:

Da, esti intotdeauna de acord cu ceea ce spune partenerul pentru ca te-ai saturat sa nu fii de acord cu el si sa te certi din aceasta cauza. In opinia Pamelei Haag, acest tip de mariaj se bazeaza pe o intelegere si armonie “de suprafata”, menita sa evite destramarea casniciei. Pentru a evita divergentele de opinii sau discutiile in contradictoriu, unul din cei doi soti ii va da intotdeauna dreptate celuilalt chiar daca nu este de acord cu ceea ce sustine acesta. Strategia adoptata este urmatoarea: “ai dreptate, dragul meu/ draga mea pentru ca astazi nu am chef de cearta”. In aceasta casnicie, dorinta unuia din soti de a mentine stabilitatea si securitatea aparenta a cuplului si de a evita totodata scandalul (care poate conduce la randul sau la o perturbare a echilibrului casniciei) este atat de mare incat va fi de acord cu ceea ce face si spune celalalt.

Citește și:


Citeste articolul integral pe Garbo.ro
Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
John Gottman: Cele 7 principii psiho-afective ale cuplurilor fericite
Cele 7 pacate mortale intr-o relatie de iubire
Descopera Animalul Interior: Cel mai incitant si inedit test de personalitate!

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.