Setari Cookie-uri

10 mituri despre casatorie

Ce presupun acestea?

Mitul nr. 2 - Pentru o casatorie longeviva si fericita principalul ingredient necesar este iubirea

Odata cu trecerea timpului relatia unui cuplu trece prin mai multe etape, etape in care este necesar, pe langa iubire, de empatie, rabdare sau tact. Iubirea fara aceste atribute nu poate rezista mult timp. Practic, pentru o casnicie fericita, iubirea se poate transforma intr-o conditie minima de supravietuire in doi, chiar daca acest fapt poate parea ironic.

Mitul nr. 3 - Odata ce te-ai casatorit nu mai evoluezi ca persoana

Oamenii casatoriti au tendinta de a fi plasati de cei din jur, mai ales de cuplurile necasatorite, in tipare clasice. Sotia gatind, avand grija de copii si facand curatenie, iar sotul reparand ce s-a mai stricat prin casa sau muncind pentru un venit suplimentar in casa. Lucruri complet false! Chiar daca avem 10 mituri despre casatorie responsabilitati de familie putem si trebuie sa ne acordam timp pentru a face lucruri care ne plac. Timpul investit in pasiunile noastre ne ajuta sa intampinam ziua urmatoare cu forte noi si cu zambetul pe buze si sa fim exemple pozitive pentru proprii nostri copii.

Citește și:

Mitul nr. 4 - Casnicia ii schimba complet pe ambii parteneri

Este normal ca, dupa ce ne-am casatorit, sa privim lumea cu alti ochi. Este vorba, pana la urma, de o persoana pe care am ales sa o pastram alaturi de noi pentru toata viata, cu care sa ne facem planuri si careia sa-i impartasim unele dintre cele mai ascunse vise, temeri si dorinte ale noastre, o persoana in fata careia ne-am deschis sufletul si i l-am incredintat. Lucrul acesta ne schimba, dar nu complet. Daca stam sa ne gandim bine, viata insasi este un proces in care ne schimbam pe masura ce trec anii, dar baza ramane acceasi in fiecare dintre noi, asa ca nu putem vorbi de schimbari complete.

Mitul nr. 5 - Dupa nunta relatia de cuplu se va imbunatati

Conteaza foarte mult ce fel de cuplu formati si ce eforturi depune fiecare pentru un curs bun al relatiei. Se intampla foarte des ca, in prima perioada de timp de dupa nunta, relatia sa functioneze foarte prost din cauza ca parteneii nu reusesc sa se adapteze la tabieturile si pretentiile celuilalt. In timp lucrurile pot evolua spre bine sau spre rau.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.