Setari Cookie-uri

10 mituri despre casatorie

Ce presupun acestea?

Mitul nr. 6 - Sotii ar trebui sa aiba aceleasi interese/pasiuni

Nicio persoana nu este identica cu o alta, aceeasi regula aplicandu-se si intr-un cuplu. Trebuie sa existe cateva lucruri pe care sa le aveti in comun, dar este bine sa aveti si preocupari diferite pentru ca ele va ajuta sa va completati.

Mitul nr. 7 - Daca un cuplu locuieste impreuna inainte de casatorie, casnicia va fi una fericita

Multe cupluri decid sa se mute impreuna inainte de casatorie luand acest lucru ca pe un test final al relatiei inainte de a spune “da”. Nimic nu garanteaza ca relatia voastra va fi mai buna dupa casatorie daca ati stat o perioada de timp impreuna, acest lucru depinde in exclusivitate de voi.

10 mituri despre casatorie

Mitul nr. 8 - In cazul unor neintelegeri majore, copilul cuplului va fi un factor important in solutionarea conflictelor si continuarea relatiei

Citește și:

Un copil creeaza o legatura mult mai stransa intre patenerii unui cuplu, dar nu poate indrepta sau sterge unele dintre greselile parintilor lui. Exista aceasta tendinta de a mai acorda o sansa relatiei daca trebuie sa luam “in calcul” si un copil, dar pana la urma fiecare are viata lui. Si atat copilul, cat si parintii, merita sa fie fericiti.

Mitul nr. 9 - Exista o singura persoana in lume cu care ne putem casatori

Vorbim aici de bine cunoscutul mit al “sufletului-pereche”. Ne place sa credem ca, undeva in lumea aceasta mare, se afla acea jumatate care ne completeaza perfect si cu care vom trai fericiti pana la adanci batranete. Jumatatea perfecta nu exista, din pacate sau din fericire pentru noi, asa ca am putea avea o casnicie fericita cu mai multe persoane pe care le-am cunoscut sau le vom cunoaste.

Mitul nr. 10 - Sotul/Sotia ar trebui sa fie cel mai bun prieten

Citește și:

Nu este o regula. Este normal si necesar sa ne intelegem bine cu perechea noastra, dar asta nu inseamna ca nu mai putem avea oameni in jurul nostru dispusi sa ne inteleaga, sa ne asculte problemele si sa ofere solutii si sfaturi mai bune decat partenerul nostru pentru ele.

Miturile despre casatorie sunt mult mai numeroase, dar am ales sa vi le prezentam pe cele mai interesante. Tot ce conteaza este sa nu planificam prea mult in minte tot ceea ce urmeaza sa se intample in viata noastra sau sa facem scenarii, pentru ca un vechi proverb romanesc spunea foarte sugestiv ca "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ".

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.