Dansul in doi inseamna mai mult decat niste pasi pe ritmul unei muzici. Dansul presupune ca cei doi parteneri sa fie in acord cu miscarile celuilalt, sa se inteleaga, este ca o « comunicare » la alt nivel. Astazi e la moda ca mirii sa urmeze lectii de dans inaintea nuntii. Ei doresc ca totul sa fie frumos, sa isi surprinda invitatii cu ceva spectaculos apeland astfel la instructori profesionisti. Grace.ro a avut placerea unui interviu cu Claudiu Luca, antrenor de dans sportiv si presedinte al Clubului « Dance Vision »

Un interviu de Iulia Dibu

De cat timp esti in lumea dansului?

De sarbatori, alege un cadou inedit: gift card-urile cu lectii de dans la Arthur Murray

C.L.: Sunt multi ani...din copilarie, sunt aproximativ 16 ani de cand fac dans sportiv si predau de 10 ani atat celor mici cat si adultilor.

De ce crezi ca doresc mirii sa ia lectii de dans inaintea nuntii?

C.L.: In special pentru ca vor sa faca senzatie la nunta lor sau pentru ca unii chiar nu stiu sa danseze, ori vor sa lase o amintire frumoasa celorlalti si nu in ultimul rand pentru ca vor sa ramana ei insisi cu o amintire deosebita.

Ai primit des astfel de cereri ?

C.L.: Da, sunt multe cereri in sezoanele in care se organizeaza nunti. Sunt cateva momente in an cand ajung sa imi pun ore pana la 23:30 incepand de la pranz, pe langa antrenamentele deja fixate. Uneori mai trebuie sa si refuz sau sa aman perechi pentru a ma putea incadra in timp.

Cum a iesit in final ? Care au fost reactiile invitatilor?

C.L.: In 90% din cazuri am primit un feed-back pozitiv. Sigur, mai sunt si esecuri in cazul in care nu exista o comunicare foarte buna intre mine si pereche, adica trebuie sa stiu melodia sau melodiile pe care vor dansa, aranjamentele, trebuie sa stiu cam tot. Uite, spre exemplu, a fost o pereche care a vrut un vals vienez, dar partenerii nu mi-au comunicat suprafata de dans, care era o mocheta. Evident nu a iesit un lucru bun pentru ca mocheta are o alta aderenta, iar noi am exersat pe parchet; nu poti sa ii faci “polivalenti” intr-un timp atat de scurt si astfel ii inveti sa danseze pe o anumita suprafata. Eu in studiou la mine am parchet, daca stiam asta cautam o mocheta, gaseam o solutie, ii invatam sa paseasca pe suprafete cu aderenta crescuta.

S-a intamplat vreodata ca mirii sa incurce pasii?

Daruieste-i partenerului atentie si timp, la cursuri de dans in cuplu
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: